10 γρήγορα αλλά εντυπωσιακά χτενίσματα για την κόρη σας

10 γρήγορα αλλά εντυπωσιακά χτενίσματα για την κόρη σας

Στα δικά μας χρόνια, τα χτενίσματα που μας έκαναν οι μαμάδες ήταν δύο: η απλή αλογοουρά ή η κλασική γαλλική πλεξίδα για τις πιο… επίσημες περιστάσεις. Εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε λίγο παραπάνω με την κόμη της μικρής σας πριγκίπισσας και να αναλάβετε χρέη φτασμένης κομμώτριας.

Σας προτείνουμε δέκα  χτενίσματα, που μπορεί να κάνει ακόμα κι ο μπαμπάς όταν ετοιμάζει τη μικρή για το σχολείο- ναι, είναι τόσο εντυπωσιακά αλλά τόσο απλά!

1. Σταυρωτές κοτσίδες



Χωρίζετε τα μαλλιά σε δύο κοτσίδες, αφήνοντας όμως λίγα μαλλιά στο τέλος τους. Έπειτα, τις δένετε με ένα λαστιχάκι  στο πάνω μέρος τους, τις τοποθετείτε σταυρωτά και ενώνετε μ’ ένα ακόμη λαστιχάκι το κάτω μέρος, συμπεριλαμβάνοντας και τα μαλλιά που περισσεύουν.

2. Λιτός και απέριττος φιόγκος



Ξεκινώντας από μια απλή αλογοουρά, θα πετύχετε αυτόν τον φιόγκο- υπερπαραγωγή. Αν, μάλιστα, η κόρη σας ντυθεί Μίνι αυτές τις Απόκριες, είναι το τέλειο χτένισμα. Δείτε αναλυτικά πώς φτιάχνεται στο παρακάτω βίντεο:



3. Καρδούλες… τόσο απλά!



Αφού χωρίσετε τα μαλλιά σε δύο κοτσίδες, πλέξτε τα προσεκτικά σε σχήμα καρδιάς δένοντάς τα με πλαστικά λαστιχάκια. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες:



4. Αλογοουρές και κοτσιδάκια



Τρεις διαφορετικές αλογοουρές που ενώνονται με λαστιχάκια και καταλήγουν σε δύο μικρά κοτσιδάκια. Ιδανικό χτένισμα για κορίτσια με κοντά μαλλιά.

5. Η κοτσίδα της Ραπουνζέλ



Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο κοτσίδες και στη συνέχεια αρχίστε να «δένετε» τη μία σε γαλλική πλεξίδα ή σε ψαροκόκκαλο (ανάλογα με τις προτιμήσεις της κόρης σας). Έπειτα, «μπλέξτε» την με την άλλη κοτσίδα και ενώστε το τέλος τους με ένα λαστιχάκι. Στη βάση, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε μια εντυπωσιακή κορδέλα- φιόγκο.

Αν δεν θυμάστε πώς φτιάχνεται η γαλλική ή το ψαροκόκαλο, πάρτε μαθήματα απ’ αυτόν τον μπαμπά:



6. Λεπτεπίλεπτο στεφανάκι



Ξεκινήστε κάνοντας την κλασική γαλλική πλεξίδα, προσθέτοντας συνεχώς τουφίτσες μαλλιών από μπροστά. Το διαφορετικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι η πλεξίδα έχει φορά προς τα πλάγια για να σχηματίσει το στεφανάκι που θέλουμε. Αυτή η μαμά τα κατάφερε σε 3 λεπτά, το ίδιο κ εσείς…



7. Ή εντυπωσιακό στεφανάκι- καταρράκτης με χωρίστρα



Δύο κοτσίδες και μια γαλλική πλεξίδα που ξεκινά από ψηλά μαζί με λίγες τούφες που αφήνουμε να πέφτουν για να σχηματίζουν τον καταρράκτη. Η γνωστή σούπερ μαμά, που χτενίζει εντυπωσιακά την κόρη της, μας δείχνει ακριβώς τον τρόπο:



8. Σύνθεση από κόμπους



Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο απλά γίνεται αυτό το χτένισμα, αρκεί να κάνετε «καθαρές» κινήσεις. Δείτε αναλυτικά εδώ:



9. Πανεύκολη κοτσίδα με «γύρισμα»



Δεν χρειάζεστε ούτε 2 λεπτά γι’ αυτή την «τσαχπίνικη» κοτσίδα.

Αφού κρατήσετε δύο μικρές τούφες στο πλάι και τις γυρίσετε, πιάνετε όλα τα μαλλιά σε μια κοτσίδα που περνάτε μέσα απ’ τον εαυτό της. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό topsy tail.



10. Κομψός κότσος στο πλάι για μικρές κυρίες



Μαζέψτε τα μαλλιά από τη μία πλευρά και πιάστε τα σε μια πλάγια αλογοουρά. Γυρίστε την σαν σκουληκάκι και δέστε την με ένα ή δύο λαστιχάκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα μπομπάρι ή μια παλιά κάλτσα, όπως αυτή η μαμά εδώ:

v