Πώς να απολαύσετε την αποψινή πανσέληνο

Πώς να απολαύσετε την αποψινή πανσέληνο

Μια ακόμα αυγουστιάτικη πανσέληνος μας προσκαλεί απόψε να την απολαύσουμε, από μπαλκόνια, ταράτσες, παραλίες και αυλές! Η φετινή σελήνη, μάλιστα, θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, αφού θα σκιαστεί μέρος της επιφάνειάς της από τη γη, από τις 20:23 έως τις 22:18. Με τον τρόπο αυτό, μάλιστα, θα παρατηρήσουμε και ότι η γη είναι σφαιρική. Από εκείνη την ώρα και έπειτα, όμως, θα έχετε την ευκαιρία να την ευχαριστηθείτε και να θαυμάσετε για ακόμα μία φορά την ομορφιά της, ειδικά καθώς θα φωτίζει τη χώρα μας στην ωραιότερη εποχή της!

(φωτο: my-mykonos.gr)

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι η αυγουστιάτικη πανσέληνος μοιάζει να παίρνει μια κόκκινη απόχρωση, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην ατμόσφαιρα της γης αυτή την εποχή και στη θέση της Σελήνης, όταν είναι χαμηλά στη γη. Όταν, λοιπόν, ο Σελήνη «ανατέλλει» και είναι ακόμα χαμηλά, το χρώμα της είναι πραγματικά μαγευτικό!

Ωστόσο, την πανσέληνο σε όλο της το μεγαλείο θα απολαύσουν οι… ξενύχτηδες, αφού θα είναι στα... καλύτερά της στη 1:38 μετά τα μεσάνυχτα. Αν ανήκετε σε αυτούς, ή αν τέλος πάντων θέλετε να απολαύσετε την Πανσέληνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαλέξτε ένα πολύ σκοτεινό σημείο (ακόμα καλύτερα αν είστε δίπλα στη θάλασσα), ξαπλώστε κάτω από τον εβένινο ουρανό και… αφεθείτε στη μαγεία της.

Εναλλακτικά, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα ανοίξουν απόψε το βράδυ σε όλη την Ελλάδα και θα πραγματοποιήσουν δρώμενα με αφορμή ή αφιερωμένα στην πανσέληνο, παντού με δωρεάν είσοδο. Δείτε τις καλύτερες εκδηλώσεις για απόψε εδώ και εδώ.

v