7 χορταστικές τροφές για να κόψετε το τσιμπολόγημα

7 χορταστικές τροφές για να κόψετε το τσιμπολόγημα

Ιδανικά, όπως όλοι ξέρουμε, ένας άνθρωπος (είτε θέλει να αδυνατίσει είτε όχι) πρέπει να κάνει 3 έως 5 μικρά γεύματα καθημερινά. Το υπερπιεσμένο πρόγραμμα του μέσου ανθρώπου, ενίοτε του στερεί αυτή τη δυνατότητα και υπάρχουν κάποιες μέρες που πρέπει να φας κάτι χορταστικό που θα σε «κρατήσει» για ώρες. Οι παρακάτω τροφές έχουν τη… μαγική ιδιότητα να λένε «όχι» στην πείνα, κρατώντας το στομάχι μας ευχαριστημένο.

Φαλάφελ

Μπορείς πια να τα βρεις παντού κι αυτό είναι ευτύχημα, αφού το δημοφιλές φαγητό στις τάξεις των χορτοφάγων, περιέχει πρωτεΐνες που θα δώσουν το αίσθημα του κορεσμού. Σημειώστε ότι συνδυάζεται με λαχανικά και θα δείτε ότι ένα τέτοιο γεύμα είναι ιδανικό.

Μακαρόνια πέστο

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αργούν σημαντικά να χωνευτούν, οπότε μπορεί να σας εξασφαλίσουν την απαραίτητη ενέργεια για ώρες. Το τυρί και το κουκουνάρι –τα δύο κύρια συστατικά της σάλτσας πέστο- ενισχύουν το χορταστικό αποτέλεσμα.

Πατάτες με τη φλούδα τους

Όχι τηγανητές, όχι βουτηγμένες στο τσένταρ ή τη μαγιονέζα. Ψητές στο φούρνο με τη φλούδα τους και λίγο λάδι. Η φλούδα της πατάτας περιέχει τη συνιστώμενη ημερήσια δόση πολυσακχαριτών, ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγνησίου, ιδιότητα που την κάνει ιδιαίτερα χορταστική. Ωστόσο, οι ψημένες πατάτες θεωρούνται βαρύ πιάτο, επομένως προσέξτε να μην το παρακάνετε.

Σνακ κι επιδόρπια με βατόμουρα

Τα βατόμουρα μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για τουλάχιστον 5 με 6 ώρες. Χάρη στην υψηλή περιεκτηκότητά τους σε φυτικές ίνες δίνουν μια αίσθηση πληρότητας, ενώ η βιταμίνη C που περιέχουν υποστηρίζει τη σύνθεση πρωτεϊνών, που είναι υπεύθυνη για την καύση του λίπους.

Σάντουιτς με κατσικίσιο τυρί

Το μαλακό τυρί είναι πηγή λινολεϊκού οξέος, που φέρνει γρήγορο και παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας. Συνδυασμένο με μια φέτα μαύρο ψωμί και λίγη ντομάτα είναι ιδανικό σνακ που θα σας «κρατήσει» για ώρες.

Chili sauce

Τα spicy μπαχαρικά βοηθούν, γενικά, πολύ στο να περιορίσετε την όρεξή σας. Μια chili sauce (γι’ αυτούς που την αντέχουν) δεν βοηθάει μόνο στη μείωση της πείνας, αλλά και στην καύση του λίπους. Όσο πιο καυτερό, τόσο το καλύτερο.

Σκέτος καφές

Ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη ή γάλα μπορεί να έχει αποτέλεσμα αντίστοιχο με όλες τις παραπάνω τροφές. Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν την αίσθηση της πείνας. Αν, μάλιστα, προσθέσετε και λίγη κανέλα, το αίσθημα κορεσμού θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v