4 πράγματα που θα κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα αυτό το φθινόπωρο

4 πράγματα που θα κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα αυτό το φθινόπωρο

Το ότι ήρθε το φθινόπωρο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καλά, ακόμα κι αν μείνουμε στο σπίτι. Παρέα με τα μικρά μας, λοιπόν, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα για οικογενειακή, σπιτική διασκέδαση. Αν δεν ξέρετε πώς, πάρτε κάποιες ιδέες και αυτοσχεδιάστε, ανάλογα με τα γούστα σας και τα γούστα των παιδιών!

*Φωτογραφία: personalcreations.com

Καλέστε τους φίλους των παιδιών για… πιτζάμα πάρτι!

Καλέστε τους κολλητούς των παιδιών από το απόγευμα και αφήστε να παίξουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Το διαφορετικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι οι μικροί σας καλεσμένοι θα κοιμηθούν σπίτι- επομένως, απαραίτητο ένδυμα είναι οι… πιτζάμες. Φυσικά, η κατάλληλη μέρα για πιτζάμα πάρτι είναι το βράδυ του Σαββάτου δεδομένου ότι τα παιδιά δεν θα έχουν πρωινό ξύπνημα την επόμενη μέρα. Μια ιδέα που θα τα ενθουσιάσει είναι να φτιάξετε αυτοσχέδιες σκηνές με μαξιλάρια, στρωματάκια και σεντόνια στο σαλόνι, να βάλετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια και να τους δώσετε φακούς. Τα παιδιά θα έχουν την αίσθηση ότι είναι σε κατασκήνωση και θα μπορούν να παίξουν, να διηγούνται ιστορίες και να διαβάζουν παραμύθια μέχρι να τα πάρει ο ύπνος.

*Φωτογραφία: data.whicdn.com

Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Καλά και τα επιτραπέζια, όμως αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά παιχνίδια, ένα ευφάνταστο κυνήγι θησαυρού θα σας χαρίσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Φυσικά, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή του αφού καταρχάς, εσείς θα πρέπει να το «στήσετε». Το πρώτο βήμα είναι κρύψετε τους γρίφους και τον θησαυρό και στη συνέχεια να φτιάξετε τον χάρτη που θα δώσετε στα παιδιά.

Για να το κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό, οι γρίφοι σας μπορούν να είναι μικρά στιχάκια που θα γράφετε σε περίεργα μέρη, όπως στους καθρέφτες ή θα κρύβετε ακόμα και σε πειρατικά μπουκάλια. 

Στο σπίτι παρέα με τον Harry Potter

Ο αγαπημένος μάγος των παιδιών (και όχι μόνο!) θα σας κρατήσει συντροφιά με έναν μαγικό μαραθώνιο τα φθινοπωρινά βράδια που θα μείνετε σπίτι. Μπορείτε, λοιπόν, να γίνετε μέρος των περιπετειών του μικρού Άγγλου μάγου, βλέποντας όλες τις ταινίες του Harry Potter στο NovaHarryPotterHD μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Αν έχετε ήδη δει κάποιες απ’ αυτές, ξέρετε ότι η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά τους ταιριάζουν απόλυτα με τον φθινοπωρινό καιρό ενώ πρόκειται για ταινίες που μπορούν να παρακολουθήσουν άνετα και οι μεγάλοι που θέλουν να νιώσουν πάλι παιδιά!



Τα καλά νέα είναι πως ακόμα κι αν χάσετε το αφιέρωμα στον Harry Potter, θα μπορέσετε να τον απολαύσετε όποτε εσείς θέλετε με Nova On Demand ή όπου θέλετε με Nova GO! Για να συμπληρώσετε το σκηνικό όπως του αρμόζει, φτιάξτε ποπ- κορν, φορέστε αυτοσχέδιες κάπες (που μπορείτε να κάνετε πολύ απλά ακόμα και μ’ ένα σεντόνι), κρατήστε ραβδιά και ζωγραφίστε… κεραυνούς στο μέτωπό σας. Αν τα παιδιά αλλά και εσείς είστε από τους φανατικούς θαυμαστές, δεν πρέπει να χάσετε την εξίσου εντυπωσιακή ταινία «Φανταστικά τέρατα και πού βρίσκονται», που θα σας βάλει στον κόσμο του Harry Potter.

Φτιάξτε ένα κολάζ

Βγάλτε φωτοτυπίες από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες (θα βολέψει πολύ αν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι) και δημιουργήστε ένα οικογενειακό φωτογραφικό κολάζ μαζί με τα παιδιά. Απαραίτητα σύνεργα είναι μια κόλλα, ένα ψαλίδι, ένα χοντρό χαρτόνι και οι φωτογραφίες σας. Μάλιστα, μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα με φύλλα που έχουν πέσει απ’ τα φυτά σας (φθινόπωρο γαρ) ή με τις ζωγραφιές των παιδιών που θα «αγκαλιάζουν» τις φωτογραφίες. Αν προτιμάτε ένα αστείο αποτέλεσμα, ζωγραφίστε στα πρόσωπα σας μουστάκια, γυαλιά, περίεργα μαλλιά και ό,τι άλλο φανταστείτε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v