Πώς να μην σταματήσετε το γυμναστήριο έπειτα από ένα μήνα

Πώς να μην σταματήσετε το γυμναστήριο έπειτα από ένα μήνα

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες αποφασίζουν να γραφτούν να ξεκινήσουν γυμναστική. Σε αυτό, φυσικά, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι προσφορές που βγάζουν κατά καιρούς τα γυμναστήρια και οι μειωμένες τιμές τους. Αν κι εσείς το πήρατε απόφαση να ξεκινήσετε γυμναστική αλλά έχετε την αίσθηση ότι θα «λυγίσετε», πριν καλά-καλά κλείσετε έναν μήνα αθλητικής ζωής, δείτε πώς θα αποτρέψετε τον χωρισμό σας με το γυμναστήριο. 

Μην πείτε «όχι» στο personal training

Αρκετά γυμναστήρια προσφέρουν αυτή την υπηρεσία με μεγαλύτερη χρέωση, ωστόσο, υπάρχουν και γυμναστές που ασχολούνται αποκλειστικά με το personal training. Αν θέλετε να έχετε κάποιον να σας παροτρύνει και να σας φτιάχνει ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, προτιμήστε το.

Ξεπεράστε το άγχος της αρχής

Ο πρώτος μήνας είναι μήνας προσαρμογής. Είναι λογικό να νιώθετε «έξω απ’ τα νερά σας», να ντρέπεστε όταν εσείς κρατάτε τα μονόκιλα βαράκια, να τρέχετε πίσω απ’ τον γυμναστή για να σας θυμίσει πώς γίνεται η κάθε άσκηση κ.ο.κ. Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα- κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε ότι μόλις περάσει ο πρώτος μήνας, η βελτίωση θα είναι μεγάλη.



Σημειώνετε τις μέρες που πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Αν αρχίσεις απ' την αρχή να μην πηγαίνεις γυμναστήριο, είναι πολύ εύκολο να «χάσεις η μπάλα» μετά. Τικάροντας, όμως, τις ημέρες που γυμνάζεστε, βλέπετε την αλήθεια... κατάματα κι έτσι θα μπορέσετε να κρατήσετε ένα πρόγραμμα. Φυσικά, ο στόχος του καθενός διαφέρει- μπορεί κάποιος να γυμνάζεται δύο φορές την εβδομάδα (μια πολύ καλή αρχή αν δεν σας αρέσει πολύ η άσκηση) και κάποιος άλλος, πέντε. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να το τηρείτε. Αν κάποια μέρα δεν καταφέρετε να πάτε γυμναστήριο, μπορείτε να κάνετε ελαφριά γυμναστική στο σπίτι.



Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα του γυμναστηρίου

Πολλοί συνηθίζουμε να φοράμε στο γυμναστήριο τις πρόχειρες φόρμες ή τα καλοκαιρινά μπλουζάκια που πλέον έχουμε βαρεθεί. Όμως, η εμφάνισή μας μπορεί να επηρεάσει την όρεξή μας για γυμναστική. Αντί των παλιών ρούχων που «ξεθάψατε» από τη ντουλάπα σας, προτιμήστε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας καινούρια αθλητικά συνολάκια- υπάρχουν πολλά καταστήματα με συμφέρουσες τιμές. Αν μάλιστα σας αρέσει το κόκκινο, προτιμήστε το- οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το χρώμα του πάθους μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις σας.



Κίνηση ματ: Επιλέξτε ένα γυμναστήριο δίπλα στο σπίτι σας

Κάποιος που δεν είναι φαν της γυμναστικής, δεν θέλει και πολύ για να βρει μια αφορμή να μην γυμναστεί. Το να επιλέξετε, λοιπόν, ένα γυμναστήριο δίπλα στο σπίτι σας, δεν σας επιτρέπει να πείτε δικαιολογίες του τύπου «βρέχει πολύ, πού να τρέχω μέχρι εκεί!».



Κάντε τη γυμναστική λιγότερο βαρετή

Το να κάνεις διάδρομο ή ποδήλατο επί μισή ώρα μπορεί να σε κάνει να μετράς τα δευτερόλεπτα ένα- ένα. Αν ταυτόχρονα, όμως, ακούς τη μουσική που σου αρέσει στο κινητό ή το Mp3, ο χρόνος θα περάσει πολύ πιο γρήγορα και ευχάριστα.



Ξεκινήστε με την τρίμηνη συνδρομή

Η μηνιαία συνδρομή είναι πολύ λίγη και δεν συμφέρει οικονομικά. Από την άλλη, η ετήσια συνδρομή είναι προϋποθέτει ότι θα δώσετε αρκετά χρήματα παραπάνω παίρνοντας το ρίσκο του αν θα βρουν όντως αντίκρισμα. Η μέση λύση, λοιπόν, είναι να γραφτείτε αρχικά για ένα τρίμηνο έτσι ώστε και ο στόχος να μην σας φαίνεται τρομακτικός και μετά, αν μείνετε ευχαριστημένοι, να την ανανεώσετε σε ετήσια.



Βάλτε έναν στόχο

Στόχοι όπως «θέλω να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα» ή «να κάνω γραμμωμένους κοιλιακούς σε δύο μήνες» είναι εκτός πραγματικότητας. Για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει, θα πρέπει να θέτετε πραγματικούς στόχους, όπως το να γίνετε πιο ενεργητικοί και να ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.



Πάρτε από το πρωί μαζί σας την τσάντα του γυμναστηρίου

Γιατί; Γιατί έτσι θα το πάρετε πολύ πιο εύκολα απόφαση να πάτε γυμναστήριο κατευθείαν μετά τη δουλειά. Αν γυρίσετε σπίτι και χαλαρώσετε, σας εγγυόμαστε ότι ο καναπές θα σας «κερδίσει», χωρίς μεγάλη προσπάθεια.



Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Μπορεί να είναι κάτι μικρό ή κάτι συμβολικό. Όταν πετύχετε τον στόχο σας, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας- αγοράστε κάτι που σας άρεσε πολύ ή κανονίστε να πάτε σε μια έκθεση, παράσταση ή συναυλία που θέλατε πολύ. Έτσι, θα συνδέσετε την καλή φυσική κατάσταση με κάτι που σας αρέσει πολύ.



Πηγή: Brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v