8 λόγοι που δεν φτάνετε σε οργασμό

8 λόγοι που δεν φτάνετε σε οργασμό

Μπορείς να περάσεις καλά στο σεξ ακόμα και χωρίς να φτάσεις σε οργασμό, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ευχάριστο τέλος. Δεδομένου ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πιο συχνά το πρόβλημα της μη κορύφωσης, δείτε κάποιους από τους λόγους που μπορεί να εμποδίζουν κι εσάς να χαρείτε το σεξ.

*Φωτογραφία: nymag.com

Δεν έχετε «ανακαλύψει» τον εαυτό σας

Δεν είναι κακό να ανακαλύπτεις τι σου αρέσει και τι όχι και ποια σημεία είναι αυτά που διεγείρονται περισσότερο. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στο να αγγιχτείτε και να εξερευνήσετε το σώμα σας. Κάθε σώμα λειτουργεί διαφορετικά- σκεφτείτε ότι κάποιες γυναίκες πετυχαίνουν κολπικό και κάποιες άλλες κλειτοριδικό οργασμό.

Δεν λέτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει

Είναι κλισέ όμως ταυτόχρονα τόσο σημαντικό. Για να βοηθήσετε τον σύντροφό σας να ανακαλύψει πώς θα σας κάνει να φτάσετε στην κορύφωση, θα πρέπει να του πείτε τι σας αρέσει. Και σίγουρα το να προσποιείστε οργασμό δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, αφού έτσι εκείνος νομίζει ότι κάνει κάτι που σας αρέσει ενώ στην πραγματικότητα εσείς δεν το ευχαριστιέστε.

Προσπερνάτε τα προκαταρκτικά

Συνήθως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανέβει η ερωτική τους διάθεση κι ένας τρόπος να απολαύσουν το σεξ όπως πρέπει είναι να κάνουν πιο σωστό «ζέσταμα». Με το να παραλείπετε τα προκαταρκτικά βάζετε αυτογκόλ στην απόλαυσή σας και μειώνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να φτάσετε στο πολυπόθητο τέλος. Εδώ θα δείτε τα πιο καυτά προκαταρκτικά που θα ξεσηκώσουν εσάς αλλά και τον σύντροφό σας.

*Φωτογραφία: scoopnow.com

Ή πειραματίζεστε πολύ κατά τη διάρκεια του σεξ

Είναι ενδιαφέρον να δοκιμάζετε πολλές στάσεις με τον ερωτικό σας σύντροφο, όμως μην το παρακάνετε γιατί τα πολλά πειράματα μπορεί να σας κάνουν να χάσετε τον... σεξουαλικό σας ειρμό και να μην φτάσετε σε οργασμό. Όταν «βρείτε» τη στάση που θα σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε, φροντίστε να το κάνετε σαφές στον σύντροφό σας.

Την ώρα της κρίσης, τα σκέφτεστε όλα

Το σεξ απαιτεί και κάποιου είδους συγκέντρωση- τουλάχιστον μέχρι έναν βαθμό. Αν, λοιπόν, με το που αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται πιο «καυτά», εσείς κάνετε ένα απολογισμό της μέρας ή εβδομάδας που πέρασε ή οργανώνετε νοητικά τις δουλειές που πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα, μην περιμένετε να έχετε αίσιο τέλος. Το μυαλό πρέπει να είναι καθαρό για να απολαύσετε το σεξ- προσπαθήστε να το «αδειάσετε» και να το απαλλάξετε από το άγχος, αν θέλετε να πετύχετε την κορύφωση.

Δεν νιώθετε καλά με το σώμα σας

Η πλειοψηφία των γυναικών έχει περάσει κάποια στιγμή στη ζωή της τη φάση «δεν μ’ αρέσει το σώμα μου», με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αυτοπεποίθησή τους και η όρεξη για σεξ. Και αν εκείνη την ώρα σκέφτεσαι «Έχω πολλή κυτταρίτιδα. Τα μπούτια μου είναι χάλια» και «Ελπίζω να μην παρατήρησε ο σύντροφός μου ότι πήρα 2 κιλά», το σεξ δεν πρόκειται να γίνει απολαυστικό και ο οργασμός απλώς θα σας χαιρετάει χαιρέκακα από μακριά. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας και αγαπήστε το σώμα σας- μην επηρεάζεστε από τα πρότυπα που βλέπετε στην τηλεόραση και σκεφτείτε ότι στον σύντροφό σας αρέσετε όπως ακριβώς είστε!

Ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή

Τα αντικαταθλιπτικά, τα αντισυλληπτικά και τα χάπια για την πίεση προκαλούν την παραγωγή της προλακτίνης, μιας ορμόνης που μειώνει τη λίμπιντο ενώ τα αντιισταμινικά μπορεί να αποτρέψουν τη λίπανση του κόλπου. Αν, λοιπόν, έχετε παρατηρήσει πως δεν μπορείτε να κορυφώσετε από τότε που ξεκινήσατε τη συγκεκριμένη αγωγή, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας και χρησιμοποιήστε λιπαντικά που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στην κορύφωση.

*Φωτογραφία: health-supplement-facts.com

Έχετε μπει στην εμμηνόπαυση;

Κάποιες γυναίκες μπορεί να έχουν πιο δυνατούς οργασμούς στην εμμηνόπαυση, η πλειοψηφία όμως των γυναικών δυσκολεύεται να κορυφώσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ευχαριστηθείτε ποτέ ξανά το σεξ, απλώς θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια παραπάνω. Όπως συμβουλεύει η γυναικολόγος Νομική Μονοκανδήλου σε σχετικό άρθρο μας, η γυμναστική, οι ασκήσεις πυελικού εδάφους και ο υγιεινός τρόπος ζωής θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε και πάλι το σεξ και να νιώσετε εξίσου δυνατούς οργασμούς με πριν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v