Το παιδί μου δεν τρώει αυγό ενώ αρνείται να πιει και γάλα. Τι να κάνω;

Το παιδί μου δεν τρώει αυγό ενώ αρνείται να πιει και γάλα. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Το παιδί μου είναι 20 μηνών. Δεν τρώει καθόλου αυγό και επίσης άρχισε να κόβει και το γάλα. Τι πρέπει να κάνω; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: newsprom.ru

Είναι σύνηθες για τα παιδιά να εκδηλώνουν γευστικές προτιμήσεις, οι οποίες δεν είναι κατά κανόνα μόνιμες. Δεν επιμένουμε και δεν πιέζουμε ένα παιδί να φάει κάτι που δεν θέλει, αντιθέτως του προσφέρουμε άλλες επιλογές. Σε ένα παιδί που αρνείται να πιει γάλα, μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε ασβέστιο με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί και το γιαούρτι. Αν το παιδί δεν τρώει βραστό αυγό, μπορούμε να του το προσφέρουμε σε διαφορετική μορφή (π.χ. ομελέτα) ή σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα. Μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, μπορούμε να ξαναδοκιμάσουμε να προσφέρουμε στο παιδί το τρόφιμο που αρνιόταν αρχικά να φάει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σε σπάνιες περιπτώσεις, η αποστροφή προς κάποια τροφή μπορεί να είναι ένδειξη αλλεργίας ή δυσανεξίας, οπότε πάντα συζητούμε ό,τι μας προβληματίζει με τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί.

* Η Μαρία Λουράκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v