4 πρωτότυπες ιδέες που θα απογειώσουν το παιδικό πάρτι

4 πρωτότυπες ιδέες που θα απογειώσουν το παιδικό πάρτι

Πάρτι στο σπίτι έχετε κάνει, πάρτι στον αγαπημένο παιδότοπο του μικρού σας έχετε κάνει, επομένως πώς μπορείτε να κάνετε τα φετινά γενέθλια του παιδιού σας ξεχωριστά; Οι παρακάτω ιδέες είναι ιδανικές αν θέλετε να προσφέρετε στο παιδί ένα πάρτι που θα θυμάται για πολύ καιρό και που δεν θα σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι!

Κλείστε το πάρτι με μια πινιάτα!

*Φωτογραφία: livemaster.ru

Υπάρχει πιο ξεχωριστός τρόπος να κλείσει το πάρτι από μια πινιάτα; Αν πιάνει το χέρι σας, σε παλαιότερο άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε να την φτιάξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε μία έτοιμη πινιάτα στο σχέδιο που θέλετε, όπως αυτές εδώ για... σίγουρο αποτέλεσμα. Φυσικά, μην ξεχάσετε να την γεμίσετε με γλυκά ή μικρά δωράκια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Έτοιμο κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Το να οργανώσεις ένα φοβερό και τρομερό κυνήγι θησαυρού για το παιδικό πάρτι ακούγεται εύκολο. Όταν, όμως, μαζί μ’ αυτό, πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι, να ετοιμάσεις το φαγητό, να φουσκώσεις μπαλόνια και να οργανώσεις χίλιες δυο δουλειές που πρέπει να γίνουν, το στήσιμό του φαντάζει απίθανο. Το Csi Kids μπορεί να σας στείλει ένα έτοιμο κυνήγι θησαυρού στου mail σας, με κόστος από 4 έως 7 ευρώ.



Εσείς απλώς εκτυπώνετε τις κάρτες και τις κρύβετε όλες εκτός από την πρώτη που θα δώσετε στα παιδιά για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Εδώ θα δείτε όλα τα προτεινόμενα θέματα- εμείς ξεχωρίσαμε το «Κυνήγι του Χάρι Πότερ» λόγω της αδυναμίας μας στον μικρό μάγο αλλά και το κλασικό «Κλέφτες κι αστυνόμοι».

*Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Μυστήριο για παιδιά

*Φωτογραφία: stockholm.questrooms.com

Ο μικρός εορτάζων και οι καλεσμένοι του μπορούν να αναλάβουν χρέη ντεντέκτιβ σε ένα κανονικό escape room. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο κοντινότερο escape room της... γειτονιάς σας για περισσότερες πληροφορίες (πλέον είναι τόσα πολλά που σίγουρα υπάρχει κάποιο κοντά σας) ή να επικοινωνήσετε με το Escape για παιδιά, στο οποίο δεν επιτρέπονται οι... μεγάλοι. Συγκεκριμένα, το «Μαγεμένο Δάσος» απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 9 ετών ενώ «ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» σε παιδιά 10 έως 14 ετών. Το κόστος ανέρχεται στα 8 ευρώ ανά παιδί για ένα παιχνίδι μυστηρίου 60 λεπτών. Μετά, μπορείτε να συνεχίσετε το πάρτι σας έξω για πίτσα και για να κόψετε την τούρτα. Αν το παιδί αποφασίσει να γιορτάσει με τους κοντινότερους φίλους του και όχι με όλη την τάξη, είναι η ιδανική επιλογή.

Εναλλακτικά, το κόστος για τη διεξαγωγή του πάρτι ανέρχεται στα 150 ευρώ για δύο ώρες (εδώ θα δείτε περισσότερες πληροφορίες).

Ομαδικά, αυτοσχέδια παιχνίδια για περισσότερη διασκέδαση

*Φωτογραφία: bkids.typepad.com

Οι μουσικές καρέκλες, η παντομίμα και το χαλασμένο τηλέφωνο είναι δύο από αυτά, όμως μπορείτε να πρωτοτυπήσετε με λίγα ακόμα παιχνίδια.

Το bowling είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για ώρα. Αν δεν έχετε αγοράσει το σετ παιχνιδιού, μπορείτε να το φτιάξετε ντύνοντας χρωματιστά ή βάφοντας μικρά πλαστικά μπουκαλάκια νερού, που τα παιδιά θα πρέπει να ρίξουν κρατώντας μια μικρή μπάλα. Για περισσότερη διασκέδαση, χωρίστε τα παιδιά σε ομάδες και κρατήστε το σκορ. Εσείς φυσικά θα αναλάβετε τον ρόλο του διαιτητή για να μην υπάρξουν διαπληκτισμοί μεταξύ των παικτών.

Κάτι αντίστοιχο, μπορείτε να κάνετε με το παιχνίδι των κρίκων, φτιάχνοντας μια κατασκευή όπως αυτή:



Το «πιάστε το μπαλόνι» είναι εξίσου διασκεδαστικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Υπολογίστε να φουσκώσετε τόσα μπαλόνια όσα είναι και τα παιδιά. Στη συνέχεια, δώστε στο κάθε παιδί από ένα χωνί. Οι παίκτες πρέπει να πετάξουν το μπαλόνι στον αέρα και μετά να προσπαθήσουν να το βάλουν μέσα στο χωνί, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιήσουν το άδειο τους χέρι. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v