Αφού πέρασε γαστρεντερίτιδα, ο γιος μου αρνείται να φάει μεσημεριανό. Τι άλλο να δοκιμάσω;

Αφού πέρασε γαστρεντερίτιδα, ο γιος μου αρνείται να φάει μεσημεριανό. Τι άλλο να δοκιμάσω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Έχω έναν γιο 18 μηνών, 10 κιλά και 80 εκατοστά ύψος. Πριν 5 μήνες, έπαθε μια γαστρεντερίτιδα και από τότε αρνείται να φάει μεσημεριανό φαγητό. Μόλις του βγάζω το μεσημεριανό, κλαίει και δεν το αγγίζει καν. Κάναμε εξετάσεις αίματος σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου που μας παρακολουθεί και βγήκαν αρκετά καλές. Έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους για να τον κάνω να φάει αλλά τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσει και να φάει όπως πριν και αν ναι, πως θα τον βοηθήσω; Ευχαριστώ πολύ. 
Απάντηση:

Η άρνηση του παιδιού να φάει το μεσημεριανό του γεύμα, ενώ τρώει κανονικά τα υπόλοιπα γεύματα, δεν είναι πιθανό να συνδέεται με οργανική νόσο. Δοκιμάστε να καθίσετε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι και να φάτε μαζί, εφόσον είναι δυνατό. Τα παιδιά συνήθως αγαπούν τη μίμηση και ακολουθούν το παράδειγμα των άλλων που τρώνε, δίχως πίεση χρόνου. Προσφέρετε, για αρχή, φαγητά που έδειχνε να προτιμάει στο παρελθόν και προσπαθήστε να μην εκδηλώνετε το έντονο άγχος σας για το αν τελικά θα αδειάσει το πιάτο του. Επιτρέψτε του να πειραματιστεί με το φαγητό, να το πιάσει, να λερωθεί, να φάει μόνο του αν θέλει.

Μην τον πιέζετε και επιτρέψτε του να φάει όσο θέλει, χωρίς να συμπληρώνετε το γεύμα με κάτι άλλο πέραν του μεσημεριανού φαγητού, όπως για παράδειγμα είναι το γάλα.

* Η Μαρία Λουράκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v