6 δροσιστικά ροφήματα για επίπεδη κοιλιά

6 δροσιστικά ροφήματα για επίπεδη κοιλιά

Ένα παγωμένο τσάι είναι ίσως ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν θα χαριστεί καθόλου στα «ψωμάκια» σας. Το παγωμένο τσάι είναι γεμάτο γλυκαντικές ουσίες ή ζάχαρη και ένα μπουκαλάκι περιέχει έως και 200 θερμίδες. Μην αγχώνεστε όμως. Δείτε έξι τρόπους να δροσιστείτε… light.

Αρωματισμένο νερό

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι σημαντικό να μένετε ενυδατωμένοι. Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στην απώλεια βάρους, σας δίνει το αίσθημα ότι είστε χορτάτοι, μειώνει το αίσθημα της πείνας και πολεμά την κατακράτηση υγρών. Ωστόσο το σκέτο νερό καταντά λίγο… βαρετό. Εμπλουτίστε το με φρέσκα βότανα, εσπεριδοειδή φρούτα και λεμόνι.

Smoothie Καρπούζι

Εφόσον έχουν παρασκευαστεί χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, τα smoothies αποτελούν μια απόλαυση χωρίς ενοχές. Το καρπούζι προσφέρει υπέροχη γεύση ενώ έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και θρεπτικές ουσίες, όπως το λυκοπένιο και το αμινοξύ αργινίνη. Μάλιστα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition έδειξε ότι η αργινίνη μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα.

Παγωμένο τσάι με μέντα

Το παγωμένο, αυτό ρόφημα είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό για μια καυτή μέρα του καλοκαιριού, αλλά είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να «χάσετε» την κοιλίτσα. Η μέντα βοηθά το στομάχι στην πέψη και στην αφομοίωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Φραπέ ανανά

Αντί για «φραπεδιά», φτιάξτε για την παραλία ένα μίγμα με γεύση ανανά. Βάλτε στο μπλέντερ 1 φλ. άπαχο γάλα και 100 γρ. χυμό ανανά και στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλιά λάδι λιναρόσπορου (που έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) και πάγο.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και προβλημάτων στην καρδιά αλλά επιδρά θετικά σε όλο το σώμα, ενώ περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια λίπους. Αν πίνετε πράσινο τσάι πριν από την προπόνηση θα αυξήσετε την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης.

Μιλκσέικ μαύρης σοκολάτας

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, η σοκολάτα, ειδικά η μαύρη, βοηθά στο αδυνάτισμα καθώς κόβει σημαντικά την όρεξη και προσφέρει ενέργεια. Ωστόσο 400 θερμίδες δεν είναι αμελητέες. Δοκιμάστε να το πιείτε για πρωινό και παρατηρήστε ότι θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.

Πηγή: Prevention.com

v