Γιατί δεν μου έρχεται η περίοδος ενώ παίρνω τα χάπια που μου είπε ο γιατρός μου;

Γιατί δεν μου έρχεται η περίοδος ενώ παίρνω τα χάπια που μου είπε ο γιατρός μου;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Έχω πολυκυστικές ωοθήκες και η περίοδός μου ερχόταν κάθε δύο μήνες περίπου. Ο γιατρός μου έδωσε να παίρνω Duphaston την 21η-25η μέρα του κύκλου μου και μου είπε ότι την 3η-5η μέρα θα μου έρχεται κανονικά. Πραγματικά, τους 3 πρώτους μήνες που το έκανα μου ήρθε φυσιολογικά. Αυτή τη φορά, όμως, έχουν περάσει 8 μέρες από τη λήψη του φαρμάκου και τίποτα. Στο μεταξύ, δύο μέρες τώρα, έχω φοβερούς πονοκεφάλους και ζαλάδα. Τι να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό καμία φορά ή πρέπει η περίοδος να έρχεται ακριβώς μέσα στο χρονικό διάστημα 3-5 ημερών;
Απάντηση:

Για να έρθει περίοδος σε μια γυναίκα, θα πρέπει να προηγηθεί δράση των οιστρογόνων, να φουσκώσει δηλαδή το ενδομήτριο και μετά να έρθει και η δράση της προγεστερόνης, οπότε να το βοηθήσει να αποπέσει όταν πέσει και αυτή στο αίμα. Χρειάζεται, δηλαδή, συνδυασμός δυο ορμονών όχι μόνο προγεστερόνης. Προφανώς δεν είχατε καλή οιστρογονική δράση αυτή το διάστημα και δεν σας ήρθε περίοδος. Θα σας έρθει βέβαια αργότερα. Αν θέλαμε οπωσδήποτε να έχουμε περίοδο, θα πρέπει να παίρναμε κάθε μήνα οιστρογόνα και προγεστερόνη. Ωστόσο, η ταυτόχρονη λήψη και των δύο δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις πολυκυστικές ωοθήκες.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v