Υπάρχει περίπτωση να μην δράσει το χάπι της επόμενης ημέρας;

Υπάρχει περίπτωση να μην δράσει το χάπι της επόμενης ημέρας;

Ερώτηση:
Γεια σας. Στα μέσα Γενάρη και ενώ ήμουν δύο μέρες πριν την ωορρηξία μου, έσπασε το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της επαφής. Πήρα το norlevo εντός μισάωρου αλλά ακόμα και σήμερα (23/02) δεν έχω περίοδο. Βέβαια, 4 μέρες μετά το χάπι, είχα για σχεδόν 10 μέρες κηλίδες αίματος, όχι πάντα καθαρό όμως. Έχω ήδη κάνει ένα τεστ κυήσεως, αλλά βγήκε αρνητικό. Πώς προτείνετε να κινηθώ; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: priestsforlife.org

Το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι πανάκεια και δεν είναι 100% αντισύλληψη γιατί δεν ξέρουμε πότε ακριβώς έχει γίνει η διαδικασία της σύλληψης στη σάλπιγγα. Ωστόσο, είναι σημαντικό το ότι έχετε κάνει ήδη ένα τεστ και είναι αρνητικό. Επαναλάβετε το τεστ έπειτα από πέντε μέρες και εφόσον και αυτό είναι αρνητικό, μην ανησυχείτε!

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v