Πώς να εξαφανίσετε τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας σας απ' το σπίτι

Πώς να εξαφανίσετε τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας σας απ το σπίτι

Αν είστε σαν κι εμάς (και διαβάζετε αυτό το κείμενο), τότε υπάρχουν δυο σταθερές στη ζωή σας: η απύθμενη αγάπη σας για το κατοικίδιό σας και το άσβεστο μίσος σας για τις τρίχες που αφήνει παντού. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για το πώς να απαλλαγείτε απ’ αυτές –είτε βρίσκονται στον καναπέ είτε στα ρούχα είτε στα χαλιά σας.

Βρεγμένο πανί με λίγο baby oil

Για να κολλήσουν οι τρίχες στο ξεσκονόπανο που χρησιμοποιείτε, ρίξτε πάνω του λίγες σταγόνες baby oil και περάστε τις επιφάνειες μ’ αυτό.

Ηλεκτρική σκούπα για τα δύσκολα σημεία

Πάνω απ’ τα βιβλία, στις γωνίες, στις πτυχές του καλοριφέρ ή στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας έχουν σίγουρα εισχωρήσει τρίχες του σκύλου ή της γάτας σας. Γι’ αυτά τα σημεία χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα.

Βρεγμένο πανί για τα χαλιά και τα υφάσματα

Για υφάσματα όπως το κοτλέ και το βελουτέ αλλά και τα χαλιά, όπου οι τρίχες κολλάνε, χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με νερό. Τρίψτε το στο ύφασμα με φορά αντίθετη απ’ αυτή των ινών. Μόλις το πανί γεμίσει τρίχες, ξεπλύνετε και επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι τρίχες.

Πλαστικά γάντια

Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να τεθεί στις υπηρεσίες σας. Φορέστε τα πλαστικά γάντια και τρίψτε το χέρι σας στο ύφασμα. Οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω του κι εσείς θα απαλλαγείτε απ’ αυτές χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Για το δάπεδο…

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τρίχες απ’ το χαλί, αλλά μπορεί να μη φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς ενδέχεται να σηκώσει τις τρίχες στον αέρα. Οι σκούπες τύπου Swiffer είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Αν δεν έχετε το ειδικό ρολό

Αν το ειδικό ρολό καθαρισμού σάς έχει τελειώσει (ή αν ποτέ δεν επενδύσατε σε ρολό καθαρισμού), λίγο σελοτέιπ ή, ακόμα καλύτερα, λίγη κολλητική ταινία, θα κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Κόψτε μια μεγάλη λωρίδα ταινίας, κολλήστε την στον καναπέ, το ρούχο ή την επιφάνεια που έχει… πληγεί απ’ το τρίχωμα του κατοικιδίου σας και τραβήξτε απότομα, εφόσον το ύφασμα δεν είναι ευαίσθητο. Επαναλάβετε τη διαδικασία, αντικαθιστώτας τις βρώμικες ταινίες με καθαρές μέχρι να ξεφορτωθείτε όλες τις τρίχες.

Ελαφρώς νωπό σφουγγάρι κουζίνας

Περάστε καναπέδες, πολυθρόνες και επιφάνειες με ένα νωπό σφουγγαράκι κουζίνας που θα έχετε ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιήστε το τραχύ μέρος και θα δείτε ότι έχει αποτέλεσμα.

Για όσους έχουν στεγνωτήριο

Αν είστε απ’ τους τυχερούς που έχουν στεγνωτήριο, αυτή η συμβουλή θα σας φανεί χρήσιμη: τα ρούχα πάνω στα οποία έχουν κολλήσει πολλές τρίχες καθαρίζουν ευκολότερα εάν τα βάλετε πρώτα στο στεγνωτήριο και μετά στο πλυντήριο.

v