7+1 μυστικά για αστραφτερή μπουγάδα

7+1 μυστικά για αστραφτερή μπουγάδα

Το πλύσιμο των ρούχων θεωρείται από τις εύκολες δουλειές του σπιτιού και ας μη μας αρέσει. Γιατί όμως, να μην την απλουστεύσουμε περισσότερο; Παρακάτω θα δείτε μερικούς... απροσδόκητους τρόπους για να ξεμπερδεύετε με λεκέδες και να έχετε πεντακάθαρα ρούχα.

Στοματικό διάλυμα

Τα πλυντήρια ρούχων, χρειάζεται να καθαρίζονται συστηματικά για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά για αυτό το σκοπό, όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό στοματικό διάλυμα! Προσθέστε μισό ποτήρι στοματικού διαλύματος στην περιοχή που συνήθως βάζετε το απορρυπαντικό και βάλτε το σε λειτουργία. Πείτε «αντίο» σε βακτήρια και μούχλα. Έχοντας καθαρό πλυντήριο έχουμε και καθαρά ρούχα.

Ποιος είπε ότι η ασπιρίνη είναι μόνο για τον πονοκέφαλο;

Χρησιμοποιήστε μερικά χάπια ασπιρίνης (περίπου 10), τοποθετώντας τα στον κάδο του πλυντηρίου. Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχει ένα χάπι ασπιρίνης θα ξεφορτωθεί τους κίτρινους λεκέδες από τα ρούχα μια για πάντα, αφήνοντας τα πιο άσπρα από ποτέ.

Κρέμα ξυρίσματος

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να καθαρίσουμε λεκέδες από make-up και κραγιόν και χρειάζεται να πλένουμε ξανά και ξανά. Αν όμως, βάλετε κρέμα ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και τον καθαρίσετε με κρύο νερό, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα σας απασχολήσει ξανά.

Πιστολάκι για τα μαλλιά

Λεκέδες που έχουν προκληθεί από χυμό, γρασίδι και γενικώς ουσίες που δεν έχουν πρωτεϊνική βάση, δεν φεύγουν  εύκολα.  Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σας. Πρώτα, θερμαίνετε με το πιστολάκι για τα μαλλιά τον λεκέ και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο. Λόγω θερμοκρασίας, ο λεκές θα φύγει πιο γρήγορα.

Ξύδι και Μαγειρική Σόδα

Οι πετσέτες σας έχουν δει και καλύτερες μέρες! Πριν αποφασίσετε να τις πετάξετε, δοκιμάστε να τις πλύνετε σε δύο δόσεις. Την πρώτη σε καυτό νερό με λίγη ποσότητα ξυδιού και τη δεύτερη  πάλι σε καυτό νερό με μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας αλλάξει γνώμη.

Αλάτι

Εκτός από την καθαριότητα, μας ενδιαφέρει και το χρώμα των ρούχων. Τα ρούχα μας φθείρονται ανάλογα με τη χρήση τους και το χρώμα τους ξεθωριάζει. Για να τα προστατέψετε, χρησιμοποιήστε αλάτι. Όταν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο, προσθέστε μέσα λίγο αλάτι( ένα κουταλάκι του γλυκού) και πατήστε εκκίνηση.

Παιδικό σαμπουάν ή conditioner

Πόσο στενοχωρηθήκατε όταν το αγαπημένο σας μπλουζάκι κατέληξε να χωράει στη Barbie της κόρης σας; Αποφύγετε  τη συρρίκνωση ρούχων χρησιμοποιώντας παιδικό σαμπουάν ή conditioner. Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε λίγο από το παιδικό σαμπουάν και αφήστε να μουλιάσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνετε να στεγνώσει. Θα δείτε ότι το ρούχο έχει επανέλθει στο αρχικό του μέγεθος.

Extra Tip

Μην αφήνετε τα ρούχα σας να στεγνώνουν για πολλές μέρες συνεχόμενα. Μία μέρα αρκεί και περισσεύει, αλλιώς το σιδέρωμα θα είναι δύσκολο.

v