Πώς να μάθει το παιδί να γράφει το όνομά του

Πώς να μάθει το παιδί να γράφει το όνομά του

Τονίζουμε το εξής: φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσετε το παιδί να μάθει να γράφει, όμως αν προσπαθεί μόνο του να σχηματίσει λέξεις με το μολύβι και βλέπετε ότι τα καταφέρνει, δεν είναι κακό να ενθαρρύνετε την προσπάθειά του. Συγκεντρώστε ό,τι χρειάζεστε και επιστρατεύστε διασκεδαστικούς τρόπους για να μάθει να γράφει τη λέξη που ακούει περισσότερο απ’ όλες όταν του μιλάτε: το όνομά του!

*Φωτογραφία: writesteps.com

Σφραγίδες

Πάρτε σφραγίδες με τα γράμματα του ονόματός του, σχηματίστε το αρχικά εσείς σε ένα κομμάτι χαρτί και έπειτα αφήστε το να ακολουθήσει το παράδειγμά σας.

*Φωτογραφίες: amazonaws.com

Τουβλάκια και αυτοκόλλητα χαρτάκια

Σε αυτοκόλλητα post it σχηματίστε τα γράμματα που απαρτίζουν το όνομά του και κολλήστε τα πάνω στα lego. Το παιδί θα πρέπει να τα βάλει στη σωστή σειρά.

*Φωτογραφία: mumsgrapevine.com.au

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια...

*Φωτογραφία: mumsgrapevine.com.au

Δίσκος με αλάτι

Γεμίστε έναν δίσκο με αλάτι, στερεώστε πάνω του ένα χαρτί με το όνομα του παιδιού και ζητήστε του να το σχηματίσει με τα δάχτυλά του.

*Φωτογραφία: amazonaws.com

Με τη βοήθεια του υπογραμμιστή

Με μεγάλα γράμματα, γράψτε το όνομα του παιδιού σε ένα κομμάτι χαρτί χρησιμοποιώντας έναν υπογραμμιστή σε έντονο χρώμα. Έπειτα, πείτε στο μικρό σας να τα περάσει τα γράμματα από πάνω με ένα χρωματιστό στιλό ή μολύβι (αν δυσκολεύεται, δείτε εδώ πώς θα το βοηθήσετε να το μάθετε να το κρατάει).

*Φωτογραφία: imageproxy.themaven.net

Ο σιδηρόδρομος

Γράψτε το όνομα του παιδιού τόσες φορές όσα είναι και τα γράμματά του. Στη συνέχεια, αρχίστε να αφαιρείτε ένα- ένα τα γράμματα, αφήνοντας κάτω παύλες για να συμπληρώνει το παιδί τα κενά.

*Φωτογραφία: pinterest.com

«Ενώστε τις τελίτσες»

Θυμίζει το γνωστό παιχνίδι που βρίσκεις σε κάθε σταυρόλεξο, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα το λύσετε αλλά θα το φτιάξετε. Η διαδικασία είναι απλή: σχηματίστε τα γράμματα με τελίτσες και πείτε στο παιδί να τις ενώσει.

Κηρομπογιές... πολλές κηρομπογιές

Σε διάφορα χρώματα. Κάντε την αρχή γράφοντας το όνομα του παιδιού με το πρώτο χρώμα και έπειτα πείτε του να το αντιγράψει από πάνω με τα υπόλοιπα- επανάληψη μήτηρ μαθήσεως!

*Φωτογραφία: imageproxy.themaven.net

Χρυσόσκονη

Ακόμα μία φορά γράψτε το όνομα του παιδιού με ένα στιλό και στη συνέχεια αφήστε το να περάσει τα γράμματα με χρυσόσκονη σε μορφή στικ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v