4 ιδέες για να κρατήσετε τα... αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων μακριά απ’ το μπαλκόνι σας

4 ιδέες για να κρατήσετε τα... αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων μακριά απ’ το μπαλκόνι σας

Το καλοκαίρι καταλαβαίνουμε πόσο σημασία έχει να μπορούμε να απολαύσουμε μια βραδιά στο μπαλκόνι μας, χωρίς να γινόμαστε το θερινό σινεμά των γειτόνων. Συγκεντρώσαμε ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια όαση ησυχίας μακρυά από τα... περίεργα βλέμματα.

Αναρριχητικά φυτά

Ένας καλός τρόπος να «κρυφτείτε» είναι να χρησιμοποιήσετε αναρριχητικά ή ψηλά φυτά, τα οποία εκτός από ιδιωτικότητα σας χαρίζουν και σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Επιπλέον, τα φυτά δίνουν μια ευχάριστη νότα στον χώρο και σας φέρνουν πιο κοντά στη φύση.

Bamboo

Στην ίδια λογική μπορείτε να δοκιμάσετε να κλείσετε τον χώρο με καλάμια από bamboo, τα οποία δίνουν ένα στυλ «εξοχής» και είναι εύκολο τα προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη κήπου.

Πέργκολα

Οι πέργκολες μπορούν να σας προσφέρουν ένα είδος προστασίας από αδιάκριτα βλέμματα και σε συνδυασμό με τα φυτά να δώσουν τόνο χαλάρωσης στο μπαλκόνι.

Τελάρα ξύλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τελάρα ξύλου με οριζόντιες τάβλες πάνω στα κάγκελα. Είναι απαραίτητο να τις βιδώσετε έτσι ώστε να είναι σταθερές και αμέσως, έχετε έναν χώρο καλά προστατευμένο και μοντέρνο. 

Φωτογραφία: freewebs.com

Kουρτίνες

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο... εκκεντρικό και δεν έχετε τέντες, επιλέξτε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι με κουρτίνες στολίζοντας τις με λαμπάκια ή φυτά.

Oμπρέλες

Eκτός από σκιά, οι ομπρέλες μπορούν να κρύψουν το μπαλκόνι σας και να δώσουν ζεστές πινελιές, προσκαλώντας σας να απολαύσετε τον παγωμένο σας πρωινό καφέ.

*Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest.com

v