Πότε θα απολαύσουμε τα πιο εντυπωσιακά πεφταστέρια του Αυγούστου

Πότε θα απολαύσουμε τα πιο εντυπωσιακά πεφταστέρια του Αυγούστου

Όσοι έχουν (ξε)μείνει στην Αθήνα, αλλά και όσοι βρίσκονται ήδη στον παράδεισο των διακοπών τους -για να μην είμαστε ζηλόφθονοι-, θα έχουν την ευκαιρία, από το βράδυ της Κυριακής να απολαύσουν την βροχή από πεφταστέρια.

Οι Περσείδες είναι το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, τα λεγόμενα πεφταστέρια. Για να είμαστε ακριβείς, όμως, στην πραγματικότητα δεν είναι αστέρια, αλλά απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ, τα οποία κινούνται με τεράστιες ταχύτητες και καίγονται με το που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της γης.

Μπορεί η πραγματικότητα να μην έχει ίχνος ρομαντισμού, όμως, το θέαμα θα αποζημιώσει όλους εσάς που κάνετε ευχές, όταν πέφτει ένα αστέρι. Από το βράδυ της Κυριακής 12/8 μέχρι τα χαράματα της Δευτέρας 13/8, επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξενυχτίσει (αν αντέχετε φυσικά), μαζευτείτε με την οικογένειά σας και δείτε αυτό το μοναδικό θέαμα, κάνοντας όσες ευχές τραβάει η ψυχή σας!

Μάλιστα, λόγω της απουσίας του φεγγαριού εξαιτίας της Νέας Σελήνης, τα πεφταστέρια θα κάνουν τη... νύχτα μέρα, φωτίζοντας ακόμα περισσότερο τον σκοτεινό ουρανό. 

Πηγή: dikaiologitika.gr

v