Πώς δεν θα χαλάσετε τη δίαιτά σας

Πώς δεν θα χαλάσετε τη δίαιτά σας

Δευτέρα πρωί ξεκινάς δίαιτα. Είσαι αποφασισμένη, ευδιάθετη, χορτάτη από την Κυριακή κι η μέρα ξεκινά χαμογελώντας.

Δευτέρα μεσημέρι νιώθεις το στομάχι σου κενό και μόνο. Το χαϊδεύεις διαρκώς μα δεν πτοείσαι.

Δευτέρα βράδυ έπειτα από τη γυμναστική, ξαπλώνεις στο κρεβάτι κουρασμένη. Στριφογυρνάς ανήσυχη με το στομάχι σου να παίζει δυνατά ταμπούρλο.

Τρίτη πρωί γεμίζεις ένα μπολ με γάλα άπαχο, μια χούφτα δημητριακά, δύο κομμάτια από μπανάνα, λιγάκι κέικ, μισό τσουρέκι και τρία ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα.

Μόλις κατέστρεψες τη δίαιτα κι οι ενοχές σε κάνουν να πεινάς! Ένας φαύλος κύκλος που  δε θα βγάλει  πουθενά και που σε βασανίζει εδώ και χρόνια! Κι όμως, έχεις ήδη κάνει το πιο σπουδαίο βήμα: να πάρεις την απόφαση να απαλλαχθείς από τα περιττά κιλά. Νιώσε περήφανη, λοιπόν, για την απόφασή σου, και διάβασε μερικά tips  που θα σε βοηθήσουν να την τηρήσεις μέχρι τέλους.

Η στέρηση παχαίνει!

Όταν  κάνετε δίαιτα, φροντίστε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη ψυχολογία σας! Το να νιώθετε συνέχεια το αίσθημα της στέρησης, σας προκαλεί κακοδιαθεσία, νεύρα και θυμό. Υποσυνείδητα κατηγορείτε τη δίαιτα και τα παραπανίσια σας κιλά για την άσχημη διάθεσή σας, και τελικά την σαμποτάρετε. Εάν ζηλέψετε κάτι πολύ, φάτε το με ηρεμία, μέτρο και χωρίς ενοχές. Έτσι, όταν περάσει η μανία, θα είστε ικανοποιημένη. Φροντίστε, όμως, να μην το παρακάνετε… μία ατασθαλία την εβδομάδα αρκεί.

Πρωινή άσκηση

Έρευνες έχουν δείξει πως η πρωινή γυμναστική κόβει την όρεξη. Γυμναστείτε, λοιπόν, το πρωί, πριν ακόμα ξεκινήσετε τις λοιπές καθημερινές σας δραστηριότητες. Η διαφορά θα φανεί όχι μόνο στις διατροφικές σας συνήθειες ή το σώμα σας, αλλά και στη διάθεσή σας! Ως γνωστόν, η άσκηση βοηθά τον οργανισμό να παράγει ενδορφίνες , τις ορμόνες της ευτυχίας. 
*Ενημερωτικά, τα επίπεδα των ενδορφινών αυξάνονται με τη γυμναστική, το σεξ, το γέλιο και τη σοκολάτα. 

Καλός ύπνος

Ναι, καλά διαβάσατε! Η έλλειψη ύπνου καθιστά δυσκολότερο τον έλεγχο του βάρους σας. Όταν είστε κουρασμένη, σύμφωνα με το Stanford University Centre for Human Sleep Research, αισθάνεστε πιο πεινασμένη και καίτε θερμίδες με πιο αργό ρυθμό. Κλείστε, λοιπόν, τα ξυπνητήρια σας και κοιμηθείτε! Κι αν σας παραπονεθεί  το αφεντικό για πρωινές αργοπορίες,  συστήστε του να σας μιμηθεί…

Μυρίστε φρούτα και λαχανικά

Δεν το λέω εγώ, αλλά οι επιστημονικές έρευνες οι οποίες απέδειξαν πως το να βλέπουμε ή να μυρίζουμε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μας κόψει την όρεξη! Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές μιας έρευνας που μύρισαν ένα φρέσκο πορτοκάλι  μείωσαν την κατανάλωση σοκολάτας στο μισό, ενώ όσοι επέλεγαν σαλάτα ως ορεκτικό, στη συνέχεια έτρωγαν μικρότερη ποσότητα φαγητού, αφού, η όψη του μαρουλιού συνειρμικά τους υπενθύμιζε πως είναι σε δίαιτα.

Βγείτε στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο επιτρέπει στον οργανισμό να συνθέσει φυσικά βιταμίνη D, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους και τον μεταβολισμό.

Γεμίστε το σπίτι σας με κομμένα αγγουράκια 

Αντικατέστησε όλες τις μικρές κρυμμένες λιχουδιές στο σπίτι με απολαυστικές  λωρίδες αγγουριού.  Όποτε νιώθετε τη λιγούρα να καραδοκεί, ανοίξτε το ψυγείο και απολαύστε δίχως ενοχές αυτά τα δροσερά λαχανικά!

*Φωτογραφία: couponclippingcook.com

Βγείτε από το σπίτι

Το ότι κάνετε δίαιτα, δε σημαίνει πως πρέπει να κλειστείτε στο σπίτι και να απομονωθείτε από όλους και απ' όλα. Ακολουθείστε την παρέα σας, διασκεδάστε και περάστε καλά έχοντας στο μυαλό σας ένα πράγμα:  μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε αλλά φροντίστε να έχετε βάλει στο μενού τις αγαπημένες σας σαλάτες. Αν φάτε αρκετή σαλάτα, αυτομάτως η πείνα και η μανία θα εξαφανιστούν. Έτσι, οτιδήποτε φάτε μετά, θα είναι σε μικρή ποσότητα και θα το απολαύσετε.

Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν "πιάσει", κράτησα για το τέλος το πιο δυνατό χαρτί: Ρούχα!

Σκεφτείτε όλα τα υπέροχα που θα φοράτε όταν η ζυγαριά θα δείξει, επιτέλους, αυτό που θέλετε! Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε το κορμί σας να γλιστρά στο μαύρο φόρεμα που είδατε στη βιτρίνα, ή το skinny τζην που φοράγατε παλιά. Εν ανάγκη, αγοράστε το παντελόνι σας ένα νούμερο μικρότερο, ακουμπήστε το σε μια καρέκλα, και οραματιστείτε το επάνω σας κάθε φορά που... λιγοψυχάτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v