5 λάθη που κάνετε και δεν καίτε λίπος

5 λάθη που κάνετε και δεν καίτε λίπος

Ξεκινήσατε δίαιτα, πηγαίνετε στο γυμναστήριο και παρόλα αυτά δεν βλέπετε τους κόπους σας να καρποφορούν. Το  παραπανίσιο λίπος στην κοιλιά ή τους γοφούς δεν «φεύγει» , με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε. Προτού μπείτε στον πειρασμό να τα παρατήσετε, σκεφτείτε μήπως δεν κάνετε κάτι από τα παρακάτω σωστά.

Προσοχή στις μερίδες

Ακόμα και αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Φροντίστε να μην κάνετε υπερβολές και τηρήστε με συνέπεια το πρόγραμμα διατροφής που κάνετε. Υπολογίστε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά εδώ.

Δεν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεϊνών είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την υγεία, όσο και για την απώλεια λίπους, καθώς είναι φιλική προς τον μεταβολισμό. Γι’ αυτό μην ακολουθείτε αυστηρές δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν πρωτεΐνες. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας το ψάρι, το κοτόπουλο και τα όσπρια και τα λαχανικά. 

Kαλή η γυμναστική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους μύες

Πολλοί καταφεύγουν στην γυμναστική για να χάσουν βάρος, χωρίς να βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ασχολούνται περισσότερο με αερόβιες ασκήσεις και λιγότερο με το να «χτίσουν» τους μύες. Έτσι, χάνουν πολύ περισσότερο λίπος από αυτούς που κάνουν βάρη. Από την άλλη, όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε να κάψετε, χωρίς να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Κι όμως, είναι μεγάλη αλήθεια ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα του στρες και κατά συνέπεια, το αίσθημα της πείνας. Όταν είστε ξύπνιοι πολλές ώρες και δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά, ο οργανισμός προσπαθεί να εξοικονομήσει θερμίδες και γι ‘αυτό δεν καίγονται με σωστό ρυθμό οι θερμίδες. Με λίγα λόγια, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και δεν καίτε το λίπος που τόσο θέλετε να χάσετε. Προσπαθήστε να μην κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα.

Έχετε άγχος

Όταν έχετε υπερβολικό άγχος και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, το σώμα σας παράγει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες που αυξάνει την ανάγκη για κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη. Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα εμποδίζουν την καύση λίπους.

v