Πώς να καθαρίσετε το καροτσάκι του μωρού

Πώς να καθαρίσετε το καροτσάκι του μωρού

Το καροτσάκι είναι ένα από τα’ αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και για πολύ καιρό, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μπαίνουμε συχνά στον κόπο να το πλύνουμε γιατί είναι μία μπελαλίδικη δουλειά! Όσο και να μην μας αρέσει, όμως, πρέπει πού και πού να το καθαρίζουμε σχολαστικά. Μην σας τρομάζει η διαδικασία, είναι πιο εύκολη απ’ ότι φαίνεται.

Πρώτος τρόπος


Πρώτο βήμα

Αφαιρέστε όλα τα παιχνίδια, τα ψίχουλα και τις υπόλοιπες βρωμιές. Για να είστε σίγουρη ότι απομακρύνθηκαν όλα, τρίψτε με μία καθαρή οδοντόβουρτσα το κάθισμα και την πλάτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ένα σκουπάκι χειρός για να καθαρίσετε το κάθισμα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Αν το καροτσάκι δεν είναι πολύ βαρύ, αναποδογυρίστε το προσεκτικά και κουνήστε το για να φύγουν όλα τα υπολείμματα βρωμιάς (θα ξαφνιαστείτε από τους… θησαυρούς που θα ανακαλύψετε)- σε αυτό το σημείο η βοήθεια του άντρα σας μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύτιμη.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Δεύτερο βήμα

Για αρχή, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εκτιμήσετε τη σοβαρότητα της κατάστασης! Σε περίπτωση που το καροτσάκι δεν είναι πολύ βρώμικο, μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα νωπό πανάκι. Για τις δύσκολες περιπτώσεις, φτιάξτε μία πάστα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και λευκού ξίδιού, απλώστε το στα επίμαχα σημεία και αφήστε το να «κάτσει» για λίγη ώρα. Στο τέλος, ξεπλύνετε προσεκτικά.

Για τις ακραίες περιπτώσεις, αφαιρέστε τα μαξιλαράκια, την πλάτη και τα υπόλοιπα τμήματα που αποσπώνται και πλύντε τα στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη σχετική ταμπέλα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να εφαρμόσετε το κάθισμα στη θέση του μόλις το βγάλετε από το πλυντήριο για να είστε σίγουρη ότι δεν θα προλάβει να συρρικνωθεί.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Τρίτο βήμα

Σειρά έχουν το στρωματάκι και οι ζώνες. Επαναλάβετε τη διαδικασία που περιγράψαμε και στο δεύτερο βήμα, καθαρίζοντας με ένα νωπό πανάκι ή με την πάστα από ξίδι και σόδα. Μετά απλώς ξεπλύνετε.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Τέταρτο βήμα

Έπειτα, δείτε το σασί. Με ένα νωπό πανάκι, τρίψτε το πλαίσιο του καροτσιού μέχρι να εξαφανιστεί η βρωμιά. Αν το καρότσι έχει δερμάτινες λεπτομέρειες, προσέξετε να μην παραβρέξετε το πανάκι και να μην τρίψετε δυνατά τη δερμάτινη επιφάνεια.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Πέμπτο βήμα

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και τις ρόδες. Με ένα πρόχειρο στεγνό πανί, απομακρύνετε τις βρωμιές και στη συνέχεια, τρίψτε τις με ένα υγρό πανάκι και ζεστό νερό με υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Έπειτα, ψεκάστε τις με ένα ειδικό σπρέι για να μην «κολλάνε» όταν τσουλάνε.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Δεύτερος τρόπος

Κάποιες μαμάδες ενδεχομένως προτιμήσουν μία πιο ριζική λύση. Αν συμμερίζεστε τη λογική τους, δοκιμάστε το εξής: γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και στη συνέχεια αναμίξτε ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ½ φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικό ρούχων και ¼ φλιτζάνι λευκό ξίδι.

Έπειτα, διπλώστε το καροτσάκι και αφήστε το στη μπανιέρα να μουλιάσει για μία ώρα και μετά γυρίστε το ανάποδα και αφήστε το να μουλιάσει γι’ ακόμα μία ώρα. Τέλος, ανοίξτε το και αφήστε το στο μπάνιο για να στεγνώσει πριν το βγάλετε στο μπαλκόνι.

*Φωτογραφία: mumsgrapevine.com.au

Πηγή: mumsgrapevine.com.au

v