Η 12 μηνών κόρη μου προτιμάει να κοιμάται στο καρότσι και όχι στην κούνια. Πώς να το διαχειριστώ;

Η 12 μηνών κόρη μου προτιμάει να κοιμάται στο καρότσι και όχι στην κούνια. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 12 μηνών και ενώ κοιμόταν στην κούνια της, εδώ και δύο μήνες θέλει να κοιμάται μόνο στο καρότσι. Εάν προσπαθήσω να την κοιμίσω στην κούνια, κλαίει. Επιπλέον, ξυπνάει ακόμα την νύχτα για γάλα. Τι μπορώ να κάνω;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: toppeaktravel.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο ύπνος ένα πολύ σημαντικό θέμα κατά την ανάπτυξη, κι όχι μόνο, των παιδιών. Είναι μια πολύτιμη διαδικασία η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στο μεγάλωμα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Οι διαταραχές στον ύπνο μπορεί να προέρχονται από διάφορους παράγοντες, επομένως πριν βιαστούμε να δώσουμε απαντήσεις, για να είναι σωστές, χρειάζεται να διερευνήσουμε τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν σε αυτήν τη δυσκολία.

Αναφέρετε, λοιπόν, ότι τους τελευταίους δύο μήνες βλέπετε μια διαφορετική συμπεριφορά της κόρης σας. Έχετε αρχικά να αναρωτηθείτε εάν πέρα από το θέμα του ύπνου, εντοπίζετε και άλλες διαφορές μέσα στην ημέρα. Εάν επίσης μπορείτε να συνδέσετε αυτήν την αλλαγή ή αλλαγές που εντοπίζετε με κάποιο γεγονός που συνέβη και μπορεί να επηρέασε την οικογένεια σας. Η κατανόηση αυτής της αντίδρασης είναι που θα μας οδηγήσει και στην κατάλληλη βοήθεια για την αλλαγή της.

Θα ήταν χρήσιμο να κάνετε μια συζήτηση με τον παιδίατρό σας καθώς μπορεί να σας δώσει κάποιες αρχικές συμβουλές για τον ύπνο του παιδιού ή ακόμη και να σας παραπέμψει σε κάποιον ειδικό για περαιτέρω διερεύνηση.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v