Τι θα ήθελε να σας πει μια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδιά

Τι θα ήθελε να σας πει μια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδιά

Για κάποιες γυναίκες, ο δρόμος προς τη μητρότητα είναι πολύ πιο δύσκολος. Μπορεί να προσπαθούν για χρόνια, να έχουν δοκιμάσει τη μέθοδο της εξωσωματικής, και παρά τη θέλησή τους να γίνουν μητέρες, να μην τα καταφέρνουν. Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και ενώ κάποιες γυναίκες επιλέγουν να μιλήσουν ανοιχτά για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν, άλλες δεν νιώθουν άνετα να το κάνουν. Τι θα ήθελε να μας πει, λοιπόν, μια γυναίκα που προσπαθεί να γίνει μαμά;

*Φωτογραφία: candgbabyclub.ie

«Μην με ρωτάτε κάθε μήνα αν έχω ευχάριστα νέα»

Το να ανυπομονείς για το αποτέλεσμα του τεστ εγκυμοσύνης και να εύχεσαι από μέσα σου αυτή τη φορά να βγει θετικό είναι από μόνο του πολύ αγχωτικό. Το να πρέπει να απαντάς στην ερώτηση «έχουμε ευχάριστα νέα αυτό το μήνα;» είναι 10 φορές πιο αγχωτικό. Και σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση.

«Μου είναι δύσκολο να ακούω για την εγκυμοσύνη μιας άλλης γυναίκας»

Δεν είναι ότι ζηλεύεις την άλλη γυναίκα, δεν είναι ότι εύχεσαι να είχε δυσκολευτεί το ίδιο με σένα για  να μείνει έγκυος. Απλώς δεν είναι εύκολο να ακούς για όλα εκείνα τα στάδια της εγκυμοσύνης που την ταλαιπωρούν και που εσύ θα έδινες τα πάντα για να ζήσεις και που ελπίζεις ότι θα τα ζήσεις σύντομα.

«Αγχώνομαι με τον χρόνο…»

Στην αρχή προσπαθείς για μήνες και σκέφτεσαι ότι ακόμα είναι νωρίς. Mετά όμως, οι μήνες γίνονται χρόνος και ο χρόνος μπορεί να γίνει χρόνια. Το άγχος αρχίζει να σε κυριεύει και το μόνο που σκέφτεσαι από ένα σημείο και μετά είναι αν ο χρόνος θα κυλήσει εναντίον σου ή αν σου δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τη μεγαλύτερή σου επιθυμία: να γίνεις μητέρα.

«Μη μου λέτε πόσες λύσεις υπάρχουν»

*Φωτογραφία: assets.rebelcircus.com

Ξέρεις ότι στο λένε για καλό, ότι θέλουν να σε καθησυχάσουν και ότι το πιστεύουν. Και είναι αλήθεια- μπορεί όντως να υπάρχουν άλλες λύσεις. Όμως, τουλάχιστον στην αρχή, δεν είναι αυτό που θες ν’ ακούσεις από τα χείλη των κοντινών σου ανθρώπων. Αντίθετα, αυτό που έχεις ανάγκη ν’ ακούσεις είναι «είμαι δίπλα σου, ό,τι κι αν γίνει. Μπορείς να στηρίζεσαι σε μένα».

«Είναι φορές που θέλω να απομονωθώ»

Όταν έχεις εξαντληθεί σωματικά και ψυχολογικά, η παρουσία άλλων ανθρώπων σε κουράζει. Το να βγαίνεις, να διασκεδάζεις και να συνεχίζεις τη ζωή σου όπως ήταν πριν, σου φαίνεται ανώφελο και το μόνο που έχεις ανάγκη είναι να απομονωθείς στον εαυτό σου.

«Είναι φορές που θέλω να εγκαταλείψω την προσπάθεια»

Γιατί πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ και ότι οι προσπάθειές σου θα πέσουν ακόμα μία φορά στο κενό. Τι μπορείς να κάνεις τότε; Να πείσεις τον εαυτό σου να μην το βάλει κάτω και να ζητήσεις τη βοήθεια του συντρόφου και των αγαπημένων σου προσώπων- θα είναι εκεί για σένα. Μόλις το δεχτείς αυτό, όλα θα είναι καλύτερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v