Οι καλύτερες συμβουλές για τέλεια ερωτική ζωή σύμφωνα με τους σεξολόγους

Οι καλύτερες συμβουλές για τέλεια ερωτική ζωή σύμφωνα με τους σεξολόγους

Η ειδικότητα του σεξολόγου δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε σύγκριση με το εξωτερικό. Όπως και να το κάνουμε, όμως, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν και, χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους, θα μπορέσουν να μας δώσουν 1-2 συμβουλές που θα απογειώσουν την ερωτική μας ζωή. Δεν χάνουμε κάτι να τους ακούσουμε αφήνοντας τα ταμπού στην άκρη.

Μιλήστε για το σεξ αμέσως μετά το σεξ

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: αντί να γυρίσετε την πλάτη στον σύντροφό σας και να κοιμηθείτε αμέσως μετά την ερωτική πράξη, συζητήστε τις σας άρεσε περισσότερο και τι λιγότερο στο σεξ. Ωστόσο, ο τρόπος που θα εκφραστείτε παίζει σημαντικό ρόλο. Αν κάτι θέλετε να το επαναλάβετε την επόμενη φορά, πείτε στον παρτενέρ σας «μου άρεσε πολύ αυτή η στάση γιατί είχες τον απόλυτο έλεγχο. Θέλω να την ξανακάνουμε». Αν πάλι, θέλετε κάτι να αλλάξει, εκφράστε το έξυπνα και… πονηρά, όπως: «μου άρεσαν τα προκαταρκτικά που κάναμε αλλά δώσε μου το χέρι σου για να σου δείξω πώς ακριβώς θέλω να με χαϊδεύεις». Ο Sari Cooper, ειδικός σε θέματα σεξ, μας συμβουλεύει για κάθε αρνητικό σχόλιο να λέμε πέντε θετικά για να μην νιώσει ο σύντροφός μας ότι τον κρίνουμε ή ότι δεν μας ευχαριστεί.

Πείτε «αντίο» στο πορνό

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πορνό μπορεί να ζωντανέψει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, αλλά σκεφτείτε το εξής: οι προσδοκίες των ερωτικών παρτενέρ αυξάνονται και το δικό τους σεξ μπορεί να τους φαίνεται ανιαρό σε σύγκριση μ’ αυτό που βλέπουν στην οθόνη. Αντί, λοιπόν, να βασίζετε τη δική σας απόλαυση στην εικόνα ενός άλλου ζευγαριού που κάνει σεξ, χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τις αισθήσεις σας για να βελτιώσετε τη δική σας ερωτική ζωή.

Επικεντρωθείτε στην απόλαυση και όχι στον αυτοσκοπό

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα καλό τέλος, όμως, όταν επικεντρωνόμαστε μόνο σ’ αυτό, δεν απολαμβάνουμε τη διαδρομή και στη συνέχεια καταλήγουμε να μην ευχαριστιόμαστε ούτε το τέλος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην υποτιμάμε τη σημασία των προκαταρκτικών και να μην βιαζόμαστε (πάντα στο μέτρο του εφικτού) όταν κάνουμε σεξ.

Βάλτε το λιπαντικό στο παιχνίδι

«Το λιπαντικό μπορεί ν’ αλλάξει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού όσο δεν φαντάζεστε », λέει η Molly Addler,  που επίσης ειδικεύεται σε θέματα σεξ. Η αλήθεια είναι ότι η ξηρότητα κόλπου μπορεί να μειώσει την σεξουαλική απόλαυση, γι’ αυτό και ένα τόσο απλό βοήθημα κάποιες φορές μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα sex toys δεν χρειάζεται να είναι… sex toys

Πολλά ζευγάρια διστάζουν να αγοράσουν sex toys είτε γιατί τα θεωρούν ταμπού είτε γιατί δεν τους αρέσουν τα πειράματα. Όμως, τα sex toys δεν χρειάζεται να είναι sex toys, με τη στενή έννοια του όρου. Για παράδειγμα, ένα μαντήλι με το οποίο θα δέσετε τα χέρια του συντρόφου σας μπορεί επάξια να αντικαταστήσει τις… χειροπέδες. Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, αφήστε στην άκρη τις ντροπές και μην διστάσετε να βάλετε στο παιχνίδι ερωτικά βοηθήματα που πιστεύετε ότι θα ανεβάσουν τη λίμπιντο στα ύψη.

Χαϊδέψτε τον εαυτό σας μπροστά στον σύντροφό σας

Αφήστε κατά μέρος τις συστολές σας και πριν το σεξ, προσθέστε στα προκαταρκτικά κάτι που μπορεί να σας απογειώσει και τους δύο: χαϊδέψτε τον εαυτό σας μπροστά στον παρτενέρ σας χωρίς να τον αφήνετε να σας αγγίζει. Η λίμπιντο θ’ ανέβει και το σεξ μετά θα είναι ακόμα πιο φλογερό. Επιπλέον, ο σύντροφός σας θα δει τι σας αρέσει για να το εφαρμόσει κι εκείνος την επόμενη φορά. Ο ταυτόχρονος αυνανισμός μπορεί να αποδειχθεί εξίσου απολαυστικός.

Το αυθόρμητο σεξ

Είναι ωραίο να οργανώνεις μια ρομαντική βραδιά που ξέρεις ότι θα καταλήξει στον πολυπόθητο σκοπό, όμως το αυθόρμητο σεξ και «ωμό» είναι πιο περιπετειώδες ακριβώς γιατί είναι αυθόρμητο. Την επόμενη φορά που θα έχετε όρεξη για σεξ, απλώς δείξτε το στον σύντροφό σας. Ξεχάστε τα «δεν έχω ετοιμαστεί/ ξυριστεί/ δεν φοράω σέξι εσώρουχα/ δεν έχω οργανώσει την τέλεια βραδιά» και απλώς απολαύστε τη στιγμή.

Αφήστε για λίγο στην άκρη τις δουλειές και τις αναστολές και ανάψτε τη φλόγα στη σχέση σας. Σκεφτείτε για λίγο το εξής: πώς θα σας φαινόταν αν ξαφνικά ερχόταν ο σύντροφός σας και σας έλεγε «σε θέλω εδώ και τώρα»; Εκείνη την ώρα όλες οι υπόλοιπες συμβουλές πάνε στράφι…

 *Μέρος των πληροφοριών προέρχεται από το healthline.com και το testomed.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v