«Μην μ' αγγίζετε. Τα μικρόβιά σας είναι μεγάλα για μένα»: Τα ταμπελάκια που χρησιμοποιούν γονείς για να προστατεύσουν τα μωρά τους

«Μην μ αγγίζετε. Τα μικρόβιά σας είναι μεγάλα για μένα»: Τα ταμπελάκια που χρησιμοποιούν γονείς για να προστατεύσουν τα μωρά τους

Οι νέοι γονείς γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να αποτρέψεις κάποιον να ακουμπήσει το μωρό τους. Με τα χέρια τους χαϊδεύουν τα χεράκια ή το κεφάλι του και οι γονείς σκέφτονται πώς θα μπορούσαν να το αποτρέψουν τέτοιες κινήσεις που εγκυμονούν μικρόβια και κινδύνους για τα μικρά μας.

*Φωτογραφία: dailymail.co.uk

Το ταμπελάκι «Μην μ' αγγίζετε. Τα μικρόβιά σας είναι πολύ μεγάλα για μένα» είναι η τελευταία… μόδα στα μωρουδιακά. Τοποθετείται σε εμφανές μέρος στο καροτσάκι του μωρού και στόχο έχει να αποτρέψει γνωστούς και αγνώστους να το χαϊδέψουν και να το αγγίξουν.  Ωστόσο, αυτή η μόδα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις, αφού κάποιοι συμφωνούν ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν αυτό το μέτρο υπερβολικό.



«Νιώθω σαν να μην υπάρχει μια σωστή απάντηση», δήλωσε ένας ειδικός σε θέματα γονέων. «Εάν το παιδί σας είναι ιατρικά εύθραυστο, τότε είναι μια έξυπνη ιδέα. Εάν όχι, τότε δεν είναι απαραίτητο». Συmπλήρωσε, ωστόσο, πως τα παιδιά που εκτίθενται σε περισσότερα μικρόβια κατά το πρώτο έτος της ζωής έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χρειάζεται να πάρουν μικρόβια από έναν εντελώς ξένο. Πάντως πολλοί γονείς το βρήκαν έξυπνο και το καθιέρωσαν φανατικά. 

*Φωτογραφία: agoramedia.com

Πηγή: today.com

v