10 μοντέρνες πινελιές που θα μεταμορφώσουν κάθε κλασικό σπίτι

10 μοντέρνες πινελιές που θα μεταμορφώσουν κάθε κλασικό σπίτι

Το κλασικό ναι μεν είναι διαχρονικό, αλλά μπορεί να «κουράσει» ακόμη και τους πιο πιστούς του συγκεκριμένου στυλ. Αν νιώθετε λοιπόν, ότι συγκαταλέγεστε σε αυτούς και ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσετε το look του σπιτιού σε πιο μοντέρνο, τότε αυτές οι συμβουλές είναι ότι πρέπει για εσάς. Δεν χρειάζεται να ξεφορτωθείτε έπιπλα, μικρές πινελιές αρκούν για να μεταμορφώσουν κάθε δωμάτιο.

Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που μας προσκαλεί να χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική μέρα. Γιατί λοιπόν, εκτός από άνετο να μην είναι και μοντέρνο; Προτιμήστε τα έντονα και σκούρα χρώματα σε κουρτίνες, σκεπάσματα και κουβερλί σε ανοιχτά, ή ξύλινα ράφια με γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους. Για ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο αποτέλεσμα, μπορείτε να βάψετε ή να κολλήσετε μια ταπετσαρία με σκούρο χρώμα στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Δώστε έμφαση σε μικροέπιπλα και αξεσουάρ όπως τα χρωματιστά μαξιλάρια.

Μπάνιο

Αυτό που χρειάζεται ένα μπάνιο κυρίως, είναι να είναι πρακτικό. Θα χρειαστούν ελάχιστες πινελιές και είναι πραγματικά εύκολες. Ένας μοντέρνος καθρέπτης σε στρογγυλό σχήμα δίνει νεωτερικό αέρα στον χώρο. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο πού τοποθετείτε τα αξεσουάρ του μπάνιου-ένα έπιπλο ή ένας...δίσκος κάνουν τη διαφορά. Αν πάλι είστε λάτρεις των δραστικών αλλαγών μπορείτε να φτιάξετε δύο εσοχές στη ντουζιέρα ή στον τοίχο της μπανιέρας και να τις αναδείξετε με φωτισμό.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς χώρους για να αλλάξει κανείς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μικρές αλλαγές. Αρχικά επικεντρωθείτε στον φωτισμό: φροντίστε να αγοράσετε ένα μοντέρνο φωτιστικό σε διάφορα σχήματα ή ακόμα καλύτερα να βάλετε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα χαλί μεσαίου μεγέθους σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα. Αν η κουζίνα το επιτρέπει μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή γωνιά με καναπέ και τραπεζάκι, αντί της παραδοσιακής μικρής τραπεζαρίας.

Φωτογραφία: kitchenremodelblog.com

Φωτογραφία: kitchenremodelblog.com

Σαλόνι

Στο σαλόνι έχετε την ελευθερία να κάνετε περισσότερες αλλαγές. Πέραν του φωτισμού, μπορείτε να αλλάξετε και την διάταξη των επίπλων.  Δώστε μια άλλη πινελιά στον χώρο κατεβάζοντας τα κάδρα και τους πίνακες... στα ράφια της βιβλιοθήκης ή του τοίχου. Βάλτε τη φύση στο σαλόνι σας με εντυπωσιακές γλάστρες και παίξτε με έντονους χρωματικούς συνδυασμούς στα ριχτάρια, τα χαλιά και τα μαξιλάρια. Ακόμη έπιπλα όπως, πουφ και στρογγυλά τραπέζια, σίγουρα εκμοντερνίζουν το δωμάτιο.

Φωτογραφίες: pinterest.com

v