Παιδικό πάρτι τον χειμώνα: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Παιδικό πάρτι τον χειμώνα: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Τα γενέθλια του παιδιού πλησιάζουν και έρχεται η (δύσκολη!) στιγμή που πρέπει να οργανώσετε το πάρτι. Ο χειμώνας δεν προσφέρεται για υπαίθριους χώρους, με αποτέλεσμα η μοναδική λύση να είναι το σπίτι ή ένας παιδότοπος. Και οι δύο περιπτώσεις όμως, απαιτούν την κατάλληλη προετοιμασία. Τα πάντα περνούν από σας: από την διακόσμηση, το μενού, την τούρτα, τα δώρα των καλεσμένων και φυσικά, τη διασκέδαση. Δεν είναι εύκολη υπόθεση ωστόσο με υπομονή και μερικές έξυπνες ιδέες, θα χαρίσετε στο παιδί ένα ξεχωριστό-χειμωνιάτικο- πάρτι.

Διαμορφώστε τον χώρο για…τρελή διασκέδαση

Χειμωνιάτικα γενέθλια σημαίνουν πάρτι… κεκλεισμένων των θυρών. Δεν πρέπει να σας πτοεί, όμως, αυτό καθώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τον χώρο με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι άνετος για όλους τους καλεσμένους, μικρούς και μεγάλους!

Τι μπορείτε να κάνετε

  • Τοποθετείστε τα έπιπλα του σαλονιού προς την μεριά του τοίχου, για να «ανοίξει» ο χώρος.
  • Βάλτε ένα σχετικά μεγάλο τραπέζι σε μια γωνιά και χρησιμοποιήστε το για μπουφέ.
  • Προμηθευτείτε κομφετί, τα οποία θα τοποθετήσετε στα μπαλόνια πριν τα φουσκώσετε με τρόμπα και κάντε τον χώρο να λάμψει.
  • Στην είσοδο του σπιτιού μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μαυροπίνακα, που όλοι οι καλεσμένοι θα μπορούν να ευχηθούν στον εορταζόμενο. Εναλλακτικά, βάλτε ένα τετράδιο και ζητήστε απ’ τους φίλους των παιδιών να γράψουν ευχές ή να ζωγραφίσουν. 
  • Κρύψτε αντικείμενα αξίας, αιχμηρά και γυάλινα διακοσμητικά προς αποφυγή ατυχημάτων.

Διαλέξτε θεματολογία για το πάρτι σας

Όλα τα παιδιά έχουν αγαπημένους ήρωες: εκμεταλλευτείτε το και οργανώστε το τέλειο θεματικό πάρτι. Διακοσμήστε με αυτοκόλλητα τον χώρο, ή ζητήστε από τους καλεσμένους να φορέσουν ένα αξεσουάρ που να ταιριάζει στην περίσταση. Αν δεν έχετε αντοχές να το οργανώσετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο, χρήματα και να μειώσετε την ταλαιπωρία, αφήνοντας έναν... τρίτο να το αναλάβει. Τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino μπορούν να αναλάβουν τις προσκλήσεις, τα δωράκια των καλεσμένων, την διακόσμηση του τραπεζιού, την τούρτα και το menu πάντα με βάση τη θεματολογία που έχετε επιλέξει. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να κουνήσετε ούτε… το μικρό σας δαχτυλάκι και θα είσαστε σίγουροι ότι όλα θα είναι τέλεια!

 

Μουσική, χορός, παιχνίδι

Η μουσική και το παιχνίδι είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός πάρτι. Γίνετε ο DJ της βραδιάς και χωρίστε το μουσικό πρόγραμμα σε δύο ενότητες. Στην αρχή ξεκινήστε με τα παλιά παραδοσιακά τραγούδια του πάρτι που χορεύαμε και εμείς κάποτε.Όταν «ζεσταθεί» το πάρτι και μαζευτούν όλοι οι καλεσμένοι, συνεχίστε με τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών.

Για να ανάψει το κέφι και να μην μείνει κανένας καλεσμένος…καθιστός, δημιουργείστε μια πίστα χορού, χρησιμοποιώντας μια μικρή μοκέτα, ή πλαισιώνοντας τη «σκηνή»  από χρωματιστά μαξιλάρια.

Τα παιδία…παίζει

Ως προς το…μενού των παιχνιδιών, μπορείτε να συμπεριλάβετε:

  • Μουσικές καρέκλες.
  • Διαγωνισμό χορού ή τραγουδιού για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.
  • Κυνήγι θησαυρού. Αν δεν έχετε χρόνο να το ετοιμάσετε, μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο.
  • Φτιάξτε την δική σας πινιάτα, το απόλυτο παιχνίδι που τα παιδιά δεν θα μπορούν να ξεκολλήσουν!

 

v