«Δεν καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η εγκυμοσύνη για τη γυναίκα σας»

«Δεν καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η εγκυμοσύνη για τη γυναίκα σας»

Σίγουρα η εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολη περίοδος ούτε για το ζευγάρι, όμως σίγουρα ο σύντροφός μας δεν μπορεί να καταλάβει 100% τις δυσκολίες που περνάμε αυτούς τους 9 μήνες. Η Katie Smith, η μαμά που υπογράφει αυτό το κείμενο το αφιερώνει στον άντρα της- θα καταλάβετε γιατί...

«Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας μου εγκυμοσύνης, o σύζυγός μου μιλούσε ένα απόγευμα στο τηλέφωνο με την αδελφή του. Βρισκόταν στην μπροστινή βεράντα του σπιτιού και δεν είχε καταλάβει πως μπορούσα να τον ακούσω, όταν είπε τη φράση που δεν έπρεπε:

"Ναι, είμαι ενθουσιασμένος για το τρίτο παιδί αλλά η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι πολύ δύσκολη για μένα". 

Ορίστε;

Όχι μόνο διένυα την τρίτη μου εγκυμοσύνη μέσα σε τρία χρόνια, αλλά μόλις είχα ακούσει τον άνθρωπο που, ούτε κουβαλούσε έναν άνθρωπο στο σώμα του, ούτε ήταν όλη μέρα μέσα στο σπίτι με δύο νήπια να ζητούν λιωμένο τυρί σαν γαρνιτούρα στο παγωτό τους, αλλά ούτε και έκλαιγε από τον πόνο κάθε πρωί προσπαθώντας να ντυθεί, να ισχυρίζεται πως η εγκυμοσύνη ήταν δύσκολη γι’ αυτόν!

Το συγκεκριμένο συμβάν ήταν ατυχές και για τους δύο, αφού εγώ έπρεπε να του πω πως τον άκουσα και να του "επιτεθώ", κι εκείνος να υπομείνει την επίθεσή μου. 

Οι άνδρες δεν έχουν ιδέα για το πόσο εξαντλητική είναι μία εγκυμοσύνη. Δεν γνωρίζουν πώς είναι να θες να βάλεις τα κλάματα κάθε φορά που βλέπεις ταινία της Disney, ούτε την αγωνία σου για τον τοκετό. Επίσης, έχουν την πολυτέλεια να μην έχουν… ακράτεια κάθε φορά που βήχουν ή φτερνίζονται.

Δεν ξέρουν πώς είναι να μην μπορείς να κοιμηθείς επειδή αδυνατούν να βολευτούν, δεν έχουν αισθανθεί την τρομακτική καούρα που σε αναγκάζει να κοιμάσαι καθιστός, ούτε έχουν βιώσει την ευχαρίστηση του να έχουν ένα ποδαράκι στα πλευρά τους.

Ακούστε, λοιπόν, τη συμβουλή μου αγαπημένοι άντρες: εάν δεν μπορείτε να κυοφορήσετε το μωρό σας ενώ συνεχίζετε κανονικά την καθημερινότητά σας (να μεγαλώνετε τα άλλα σας παιδιά, να πηγαίνετε στη δουλειά, να δένετε τα κορδόνια σας), δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραπονιέστε για την εγκυμοσύνη της γυναίκας σας, κι εδώ τελειώνει η ιστορία.

*Φωτογραφία: mom.me

"Τι είναι τόσο δύσκολο για εσένα;" τον ρώτησα. "Είναι που σου ζητάω τηγανιτό κοτόπουλο τα χαράματα; Διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, εγώ φτιάχνω το αγαπημένο σου φαγητό τουλάχιστον δυο φορές το μήνα. Ή μήπως σε ενοχλεί τόσο που κοιμάμαι νωρίς και έχεις την τηλεόραση στη διάθεσή σου; Μήπως σε δυσκολεύει το ότι πάω στην τουαλέτα κάθε δυο λεπτά επειδή το μωρό μας χρησιμοποιεί την ουροδόχο κύστη μου σαν τραμπολίνο ή το ότι δακρύζω από την κούραση ενώ δουλεύω;".

Τότε με σταμάτησε για να μοιραστεί μαζί μου τον λόγο που τον δυσκόλευε η εγκυμοσύνη μου: ήμουν διαφορετική, με «ξένη» συμπεριφορά και κακή διάθεση. Η αποκάλυψή του, αν και γενναία, ήταν ανόητη. Εάν ήμουν όντως διαφορετική, υπήρχε ένας καλός λόγος γι’ αυτό: θα γεννούσα το παιδί μας.

Όταν λέτε πως η εγκυμοσύνη είναι δύσκολη για εσάς, είναι σαν να μην αντιλαμβάνεστε όλa όσα κάνει η σύντροφός σας για να φέρει στον κόσμο το παιδί σας.

Γι’ αυτό, προτού αποφασίσετε να παραπονεθείτε για την εγκυμοσύνη της συντρόφου σας, θυμηθείτε ότι κουβαλάει το μωρό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό είναι η απόλυτη θυσία.

[…] Κι αν το θεωρείτε πραγματικά απαραίτητο να παραπονεθείτε για το πόσο δύσκολη είναι η εγκυμοσύνη για εσάς,  βεβαιωθείτε, τουλάχιστον, πως η εγκυμονούσα σύντροφό σας είναι δυο μίλια μακριά.»

Πηγή: mom.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v