Πώς να εφαρμόζετε σωστά την κρέμα προσώπου

Πώς να εφαρμόζετε σωστά την κρέμα προσώπου

Η σωστή καθημερινή περιποίηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το παν για να κρατήσουμε το πρόσωπό μας φρέσκο και νεανικό. Για να πετύχουμε τον σκοπό μας συνήθως επενδύουμε σε μια κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούμε σχεδόν μηχανικά κάθε πρωί. Ωστόσο, η εφαρμογή της είναι λίγο πιο απαιτητική απ’ όσο νομίζουμε, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα οφέλη της.

Καθαρίζετε το πρόσωπό σας;

Η προετοιμασία είναι το παν. Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός του προσώπου γιατί διαφορετικά τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι απλώς θα αναμιχθούν με την κρέμα ημέρας με αποτέλεσμα η δράση της να μειωθεί. Μπορείτε να εφαρμόζετε λίγη ποσότητα καθαριστικού νερού micellaire σε ένα βαμβάκι και να καθαρίσετε την επιδερμίδα ή να πλένετε το πρόσωπό σας με έναν ήπιο αφρό ή τζελ καθαρισμού. Τα προϊόντα που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζουν στον τύπο του δέρματος έτσι ώστε να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. 

Extra tip: μην ξεχάσετε τον λαιμό! Εφαρμόστε τα ίδια βήματα και εκεί.

Η σωστή ποσότητα

Δεν χρειάζεται να εφαρμόζετε μεγάλη ποσότητα κρέμας για επαρκή ενυδάτωση. Για αρχή, με τον μέσο ή τον παράμεσο πάρτε μία ποσότητα ίση περίπου με ένα κέρμα των 20 λεπτών.

Στην περιοχή του Τ

Εφαρμόστε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τη μύτη, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Έπειτα, συνεχίστε με το μέτωπο απλώνοντας την κρέμα ομοιόμορφα από μέσα προς τα έξω.

*Φωτογραφία: goodhousekeeping.com

Στα μάγουλα

Παίρνοντας ίδια ποσότητα, ξεκινήστε από τα πλάγια της μύτης και στη συνέχεια εφαρμόστε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω για να πετύχετε ανόρθωση, κάνοντας ταυτόχρονα ελαφρύ μασάζ. Προσοχή: μην χρησιμοποιείτε την κρέμα ημέρας στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

*Φωτογραφία: goodhousekeeping.com

Στο υπόλοιπο πρόσωπο

Για να ενυδατωθεί και το υπόλοιπο πρόσωπο, απλώστε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις. Το μυστικό είναι να μην ασκείτε πίεση και δύναμη με το δάχτυλό σας έτσι ώστε να μην τονίσετε παραπάνω τις ρυτίδες και τις γραμμές που θέλετε να «σβήσουν».

*Φωτογραφία: goodhousekeeping.com

Μη ξεχνάτε τον λαιμό!

Οι παλιές έλεγαν πως ο λαιμός και τα χέρια προδίδουν την ηλικία της γυναίκας. Αφού έχετε ακούσει τη συμβουλή μας και έχετε καθαρίσει και την περιοχή του λαιμού, εφαρμόστε την κρέμα ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού και πηγαίνοντας προς τα πάνω. 

Στα ματιά

*Φωτογραφία: nbcnews.com

Η περιοχή των ματιών εκτός του ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, φανερώνει δύο ακόμα πράγματα: πρώτον, την ηλικία μας και δεύτερον κατά πόσο προσέχουμε την επιδερμίδα μας. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να αφήσετε στην άκρη την ενυδατική κρέμα προσώπου και να επενδύσετε σε μια ειδική κρέμα ματιών. Παίρνοντας μια πολύ μικρή ποσότητα από το σωληνάριο, εφαρμόστε την ταμποναριστά κάτω από τα μάτια (στην περιοχή δηλαδή που φωτίζουμε με το κονσίλερ) και έπειτα στην περιοχή κάτω από τα φρύδια. Είναι πολύ σημαντικό να μην κάνετε «βίαιες» κινήσεις με δύναμη που μπορεί να τραυματίσουν την περιοχή και να τονίσουν τις ρυτίδες και το «πόδι της χήνας» ακόμα περισσότερο. 

Να χρησιμοποιώ την κρέμα ημέρας και τη νύχτα;

Μια απορία που έχουν πολλές γυναίκες είναι αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κρέμα ημέρας και σαν κρέμα νύχτας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κύτταρα της επιδερμίδας αναγεννώνται κατά το βράδυ και γι’ αυτό η σύσταση μιας κρέμας νυκτός είναι διαφορετική και πιο ενισχυμένη από τη σύσταση μιας κρέμας ημέρας. Θα σας προτείναμε να έχετε και τις δύο στο νεσεσέρ σας, αξίζει!

v