7 μυστικά του μακιγιάζ για να φαίνεται το πρόσωπο πιο αδύνατο

7 μυστικά του μακιγιάζ για να φαίνεται το πρόσωπο πιο αδύνατο

Εκτός από τα διαμάντια, εξίσου καλός φίλος της γυναίκας είναι και το μακιγιάζ. Όταν γίνεται σωστά, μπορεί να αναδείξει τα δυνατά χαρακτηριστικά, να κρύψει τις ατέλειες, αλλά ακόμη και να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο…αδύνατο. Πώς θα το πετύχετε; Με αυτές τις συμβουλές φυσικά!

Φωτίστε το πρόσωπο με highlighter

Αφού βάλετε το primer και μετά το makeup, τονίστε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας με highlighter. Επικεντρωθείτε στα ψηλότερα σημεία του προσώπου, εφαρμόζοντας το highlighter στην κορυφή των ζυγωματικών, στο κόκαλο πάνω από τα φρύδια, ανάμεσα, πάνω από το χείλος και στο πιγούνι.

Κονσίλερ στη… μύτη

Εφαρμόστε κονσίλερ πιο σκούρας απόχρωσης από ότι αυτή των ματιών στις δύο πλευρές της μύτης όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ενώ στο εσωτερικό απλώστε αυτό που χρησιμοποιήσατε για τους μαύρους κύκλους. Με αυτήν την τεχνική, πετυχαίνετε να φαίνεται η μύτη πιο λεπτή και το πρόσωπο πιο μακρύ.

Σβήστε τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι εκτός του ότι μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένες, δίνουν την αίσθηση ότι το πρόσωπό μας είναι πλατύ. Επικεντρωθείτε στην κάλυψη τους, επενδύοντας σε ένα καλό κονσίλερ. Αφού σχηματίσετε ένα V κάτω από μάτια, γεμίστε το μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια κρεμώδη σκιά σε άσπρη ή ρόζ  του δέρματος-χωρίς γκλίτερ- απόχρωση και με ένα πινέλο «στρώστε» την πάνω από το κονσίλερ, κοντά στα κάτω βλέφαρα και στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Πεταχτά ματάκια

Μόλις τα μάτια γίνουν το επίκεντρο της προσοχής, κανείς δεν θα δώσει ιδιαίτερη σημασία σε άλλα σημεία το προσώπου. Γι ‘αυτό μην φοβάστε να εστιάσετε εκεί, χρησιμοποιώντας έντονο μακιγιάζ! Προτιμήστε την ήπια μορφή του smokey eye, επιλέγοντας σκιές σε απαλές και γήινες αποχρώσεις. Ξεκινήστε από την πιο ανοιχτή και καταλήξτε στην πιο σκούρα. Συμβουλευτείτε αυτό το άκρως κατατοπιστικό βίντεο για να πετύχετε το απόλυτο look.

Το βλέμμα της γάτας

To eyeliner δίνει ένταση στο βλέμμα. Χρησιμοποιήστε το συγκεκριμένο προϊόν σε μορφή στυλό και βεβαιωθείτε ότι η γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού πηγαίνει ελαφρώς προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τα μάτια είναι πιο μεγάλα και έτσι υπερκαλύπτουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα έξυπνο κόλπο εφαρμογής eyeliner  που θα σας βοηθήσει πολύ.

Ροδαλά χείλη

Εφόσον τονίζετε τα μάτια, αποφύγετε να βάψετε τα χείλη με έντονο χρώμα για να μην φαίνεται βαρύ και κιτς το μακιγιάζ. Τα λιπ γκλος στο χρώμα του δέρματος ή σε ροζ και ροδακινί απόχρωση δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα φρύδια της Cara

Τα «γεμάτα» φρύδια κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ σε αντίθεση με τα λεπτά που το στρογγυλεύουν. Αν είστε προικισμένη με παχιά φρύδια είστε τυχερή, αν πάλι όχι, να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται το βάψιμό τους να είναι έντονο για να πετύχετε το look. Υπάρχουν ειδικά βουρτσάκια στην αγορά που «στρώνουν» το σχήμα τους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι, να απλώσετε πάνω τους καφέ σκιά. Ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας επιλέξτε ανοιχτή ή πιο σκούρα απόχρωση του καφέ.

v