«Σεξ ή συναίσθημα;»: Τι από τα δύο μετράει περισσότερο για τις γυναίκες

«Σεξ ή συναίσθημα;»: Τι από τα δύο μετράει περισσότερο για τις γυναίκες

Οι γυναίκες, όπως άλλωστε κι οι άντρες, έλκονται από τον άνθρωπο που θα τους προκαλέσει… ερωτικά ρίγη και όχι ασφάλεια και σιγουριά!

Σύμφωνα με εμάς, τις γυναίκες, αυτό που έχει την πρωταρχική σημασία είναι η στοργή, η τρυφερότητα και η ασφάλεια. Η αναζήτηση του συντρόφου μας γίνεται με κριτήριο το ενδιαφέρον που θα επιδείξει, ενώ μία ζεστή αγκαλιά είναι πιο σημαντική από ένα καλογυμνασμένο σώμα. Αυτή η εντύπωση επικρατεί, κι αυτήν επικαλούμαστε κάθε φορά που μας ρωτάνε πώς θα θέλαμε το ταίρι μας.

Οι γυναίκες είμαστε πιο εγκεφαλικές και συναισθηματικές. Ή τουλάχιστον, αυτό ισχυριζόμαστε. Ή μάλλον, αυτό νομίζουμε.  Γιατί μία νέα έρευνα έρχεται να μας διαψεύσει παταγωδώς! 

Πρώτο έρχεται το σεξ

Μπορεί μία γυναίκα να έλκεται από τους κοιλιακούς ή τα καλογυμνασμένα μπράτσα του συντρόφου της, μπορεί να νιώθει ερωτικά σκιρτήματα για το μυαλό και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις τους, ή ακόμα και για το κύρος και το γόητρο που αποπνέει. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η σεξουαλική του επιθυμία ξυπνά για διαφορετικούς λόγους. Το ζητούμενο, όμως, είναι, να ξυπνήσει!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες δεν είναι τόσο συναισθηματικές όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Αυτό που θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον για κάποιον είναι η σεξουαλική μας επιθυμία. Όταν μιλάει το σώμα, είναι αδύνατον να το αγνοήσουμε. Το σεξ, εκτός από υπέροχο, είναι και ένα βασικό ένστικτο που μας οδηγεί στην αγκαλιά εκείνου που ποθούμε. Η χημεία που υπάρχει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, δεν ασχολείται ούτε με την ασφάλεια, ούτε με τη σιγουριά, ούτε με την καλοσύνη του άλλου. Η χημεία είναι χημεία, και υπερβαίνει ακόμα και την λογική.

 Το σεξ δημιουργεί τις βάσεις για την καλλιέργεια του συναισθήματος

Το σεξ, λοιπόν, θα φέρει δύο ανθρώπους κοντά κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες. Αφού χορτάσει το σώμα, αρχίζουν να μπαίνουν οι πρώτοι σπόροι για την καλλιέργεια επιπλέον και πιο ουσιαστικών συναισθημάτων. Το ζευγάρι αρχίζει να γνωρίζεται και εκτός κρεβατοκάμαρας, οπότε αντιλαμβάνεται εάν υπάρχουν κοινές βάσεις για να προχωρήσουν.

Το χιούμορ, οι ηθικές αξίες, οι καλλιτεχνικές προτιμήσεις ή, ακόμα, και το γνωσιακό επίπεδο δύο ανθρώπων, είναι στοιχεία που θα τους υποδείξουν εάν η σχέση τους μπορεί να διανθιστεί και να εξελιχθεί όταν το σεξ απουσιάζει. Όταν όλα πάνε καλά όχι μόνο στο κρεβάτι αλλά και στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο σινεμά ή στο εστιατόρια, το ζευγάρι αρχίζει να αποκτά ουσιαστική οικειότητα και συναισθηματικό δέσιμο. Μπορεί το σεξ να είναι το πρώτο που θα μας φέρει κοντά με τον άλλον, αλλά δεν είναι αυτό που θα μας κρατήσει και δίπλα του.

 Όταν το σεξ φεύγει, το συναίσθημα μένει

Με τον καιρό, η σεξουαλική επιθυμία για τον σύντροφό σου αποδυναμώνεται. Μπορεί τον πρώτο καιρό να θες να είσαι όλη μέρα γυμνή στην αγκαλιά του, αλλά σταδιακά, περνάς τον χρόνο σου δίπλα του ντυμένη. Τα κοινά ενδιαφέρονται, οι κοινοί στόχοι και η κοινή ζωή που χτίζετε παρέα, είναι σημαντικά και δίνουν νέο νόημα στη ζωή σου. Στην περίπτωση, ειδικά, που η σχέση φτάνει μέχρι το γάμο και τα παιδιά, οι προτεραιότητές σου αλλάζουν εντελώς. Μπορεί το σεξ μειώνεται κι άλλο, αλλά το δέσιμο αυξάνεται.

Φήμες λένε, πως όταν τα χρόνια περάσουν ακόμα περισσότερο και τα ρυτιδιασμένα χέρια μας ενώνονται κάτω από τις ζεστές κουβέρτες του κρεβατιού, αυτό που προκαλεί ρίγη, πλέον, δεν έχει ρίζες ερωτικές ή σεξουαλικές, αλλά συναισθηματικές και τρυφερές.

Ακόμα, όμως, κι όταν το σεξ έχει σβήσει εντελώς από τη σχέση μας, πρέπει πάτα να θυμόμαστε πως αυτό μας έφερε κοντά!

 

v