Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για να μην εξαπλωθεί η γρίπη στα σχολεία

Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για να μην εξαπλωθεί η γρίπη στα σχολεία

Ο απολογισμός της γρίπης είναι τραγικός. Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 39, μεταξύ τους και ένα κοριτσάκι 6 ετών ενώ ο αριθμός τους είναι πιθανό να αυξηθεί. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να προστατευτούν οι μαθητές, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μία εγκύκλιο με οδηγίες προς τα σχολεία έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της εποχικής γρίπης.

*Φωτογραφία: epimg.net

Επισημαίνεται ότι διανύουμε την πιο επικίνδυνη περίοδο αφού η δραστηριότητα της γρίπης κορυφώνεται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η εγκύκλιος αναρτήθηκε και στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας στο Facebook και περιλαμβάνει τις εξής οδηγίες:

«Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

• Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).»

Μπορείτε να δείτε το επίσημο κείμενο της εγκυκλίου εδώ

Δείτε πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της γρίπης και τι πρέπει να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε στο ενημερωτικό φυλλάδιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Πηγή: facebook/ Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

v