Οδηγός διακόσμησης Hygge: Το μυστικό της ευτυχίας, από τη Δανία στο σπίτι σας

Οδηγός διακόσμησης Hygge: Το μυστικό της ευτυχίας, από τη Δανία στο σπίτι σας

Όλοι μιλάνε για το Hygge, το μυστικό της ευτυχίας που έρχεται κατευθείαν από τη Δανία για να αλλάξει τη ζωή σας. Το Hygge δεν είναι μόνο φιλοσοφία αλλά και ο λόγος που οι Δανοί είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός.  Αν είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε έναν νέο τρόπο ζωής και να απολαύσετε την καθημερινότητά σας όπως το κάνουν οι Δανοί, ξεκινήστε μεταμορφώνοντας το μέρος εκείνο απ΄όπου ξεκινάνε όλα: το κάστρο του Hygge και της θετικής ενέργειας που δεν είναι άλλο από το σπίτι σας.

Διακόσμηση σπιτιού

Για τους Δανούς, η διακόσμηση σπιτιού είναι ένα ιερό τελετουργικό. Το σπίτι είναι καταφύγιο, είναι το μέρος που θα δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις και το περιβάλλον που θα ηρεμήσει το σώμα και το πνεύμα ύστερα από μία κουραστική μέρα.

Είναι εύκολο να υιοθετήσετε κι εσείς τη νέα φιλοσοφία ζωής των Δανών, ακολουθώντας τον απλό οδηγό διακόσμησης Hygge. Αλλάζοντας την διακόσμηση του σπιτιού σύμφωνα με τα δανέζικα πρότυπα θα καταφέρετε να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα εναρμονίζεται απόλυτα με την φύση και τις επιθυμίες σας και θα σας βοηθάει να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή.

Είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε το Hygge στη ζωή σας;

Διακοσμήστε τη δική σας γωνιά Hygge

Το πρώτο μυστικό της ευτυχίας των Δανών είναι η γωνιά Hygge. Η γωνιά Hygge είναι το μέρος εκείνο μέσα στο σπίτι που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην χαλάρωση - εκεί θα μπορείτε να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή να δείτε μία ταινία απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα.

Οι Δανοί συχνά προτιμούν να στήσουν τη δική τους γωνιά Hygge δίπλα σε ένα παράθυρο ή μπροστά στο τζάκι. Η γωνιά αυτή είναι τόσο σημαντική για την ποιότητα ζωής, που συχνά ένα μεγάλο παράθυρο ή ένα τζάκι είναι το κριτήριο με το οποίο οι Δανοί επιλέγουν το σπίτι τους.

Για να δημιουργήσετε το απόλυτο αίσθημα χαλάρωσης, θα χρειαστείτε: μία αναπαυτική πολυθρόνα (ή καναπέ), μία ζεστή κουβέρτα και πολλά μαξιλάρια.

Για αυθεντική Hygge εμπειρία χαλάρωσης, επιλέξτε minimal φωτιστικά τοίχου που θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα στο χώρο σας, και κουβέρτα για καναπέ/μαξιλάρια από τη σειρά της δανέζικης (τι άλλο;) εταιρείας Normann Copenhagen.

Δημιουργήστε ζεστασιά

Για τους Δανούς δεν υπάρχει Hygge χωρίς το στοιχείο της φωτιάς. Τα κεριά και το τζάκι πρωταγωνιστούν σε κάθε σπίτι χαρίζοντας αρώματα και ζεστασιά που ενισχύουν το συναίσθημα της ευτυχίας. 

Αν, λοιπόν, σας αρέσουν τα κεριά ήρθε η ώρα να τα χαρείτε. Μην περιμένετε μία ιδιαίτερη στιγμή για να τα ανάψετε αλλά κάντε κάθε στιγμή ιδιαίτερη ανάβοντας ένα κερί ως κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Διαλέξτε επιβλητικά, γεωμετρικά κηροπήγια για τον χώρο σας από τη σειρά της δανέζικης (τι άλλο;) εταιρείας Hübsch.

Διακοσμήστε με στοιχεία από τη φύση

Ένα μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας του Hygge βασίζεται στην επαφή του ανθρώπου με τη φύση. Σύμφωνα με τους Δανούς, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη φύση στο χώρο μας νιώθουμε πιο ασφαλείς και πιο ευτυχισμένοι.

Επιλέγοντας έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά από ξύλο και δέρμα, δημιουργείτε ένα περιβάλλον εναρμονισμένο με τη φύση που θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και την φαντασία μέσα από τις μυρωδιές και τις υφές σας στερεί το πλαστικό και το συνθετικό.

Επιλέξτε φωτιστικά, καθρέφτες τοίχου και έπιπλα από ξύλο μέσα από τη συλλογή της δανέζικης εταιρείας Normann Copenhagen. Εμείς ξεχωρίσαμε τον καθρέφτη τοίχου Lust που θα δέσει αρμονικά σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού  (ακόμα και στο παιδικό).

Διακοσμήστε για να ζείτε καλύτερα

Η διακόσμηση σπιτιού με βάση το Hygge έχει ένα και μόνο σκοπό: να ζούμε καλύτερα. Εκτός από εικαστικές παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο όμορφο το χώρο μας, αυτό που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, είναι να εστιάσουμε στις συνήθειες. Αφού ετοιμάσετε την Hygge γωνιά του σπιτιού σας, επενδύστε σε βιβλία που θα μπορείτε να διαβάζετε μόνοι ή μαζί με τα παιδιά σας.

Χρησιμοποιείστε μικρά και μεγάλα ράφια τοίχου, κατά προτίμηση ξύλινα, και γεμίστε τα με τα αγαπημένα σας βιβλία δημιουργώντας minimal συνθέσεις στον τοίχο σας.

Ιδανική επιλογή για κάθε χώρο, αποτελούν τα ράφια τοίχου Gridy Fungi της φινλανδικής εταιρείας Menu.

Αν είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε το σπίτι σας στο νέο τρόπο ζωής σας και να υποδεχθείτε την απόλυτη ευτυχία μέσα από την καθοδήγηση των Δανών, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα DesignIsThis όπου θα βρείτε αυθεντικά διακοσμητικού χώρου Hygge από δανέζικες εταιρείες interior design. Το ηλεκτρονικό κατάστημα DesignIsThis εξειδικεύεται στο σκανδιναβικό design και ξεχωρίζει για τα γήινα και ιδιαίτερα κομμάτια που προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά. Το DesignIsThis είναι ο πιο γρήγορος και ο πιο αυθεντικός τρόπος να μετατρέψετε το σπίτι σας στον ναό του Hygge. Ακολουθείστε τον οδηγό μας και επιλέξτε ανάμεσα από χιλιάδες κομμάτια υψηλής αισθητικής που θα φέρουν την ευτυχία κατευθείαν από τη Δανία στο σπίτι σας.  

v