Παρά τις δυσκολίες, οι πρώτοι μήνες της μητρότητας είναι η πιο όμορφη περίοδος!

Παρά τις δυσκολίες, οι πρώτοι μήνες της μητρότητας είναι η πιο όμορφη περίοδος!

Οι πρώτοι μήνες της μητρότητας, αν και θεωρούνται από τους δυσκολότερους για την νέα μαμά, είναι μία περίοδος που σου μένει αξέχαστη! Όταν ο καιρός έχει περάσει, σχεδόν έχεις ξεχάσει τα ξενύχτια ή τους πόνους της γέννας και του θηλασμού. Αυτό που σου μένει είναι η απεριόριστη τρυφερότητα εκείνης της περιόδου. Η μυρωδιά και η φωνούλα του μωρού, το πρώτο του χαμόγελο, το μικροσκοπικό χεράκι του που σφίγγει το δάχτυλό σου και η υπέροχη αίσθηση όταν χωράει ολόκληρο στην αγκαλιά σου, είναι αναμνήσεις που κυριαρχούν και κάνουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους την πιο… αγαπησιάρικη περίοδο. 

Το post μίας μαμάς στο Facebook, το οποίο έγινε viral, γράφει σε λίγες μόνο γραμμές τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που νιώθει κάθε νέα μητέρα.

«Αυτό το στάδιο της ζωής είναι όμορφο. Πραγματικά όμορφο! Είναι η περίοδος στην οποία αναφέρεται κάθε άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας όταν λέει “θα το χάσεις αυτό”. Και ξέρουμε πως λέει την αλήθεια. Είναι η περίοδος που τα παιδιά σας σας αγαπάνε περισσότερο απ’ όσο θα σας αγαπήσουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Χωράνε ολόκληρα στην αγκαλιά σας για να ηρεμήσουν και τους αρέσει.

Είναι η περίοδος που τα μεγαλύτερά σας προβλήματα είναι οι ιοί και τα μικρόβια ή το αν τα παιδιά βγάζουν δοντάκια. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε για την ώρα που θα κάτσουν τα παιδιά στον υπολογιστή, αν κάποιος θα τα πληγώσει, θα τα εκφοβίσει ή αν θα εθιστούν στις οθόνες.

Είναι η περίοδος που μαθαίνεις να αγαπάς τον σύζυγό σου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η περίοδος που μαθαίνετε μαζί, συμβιβάζεστε μαζί, κάνετε υποχωρήσεις, ρίχνετε τον εγωισμό σας και τελικά γινόσαστε “ένα”!

Είναι η περίοδος κατά την οποία βλέπετε τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες ή τις καλοκαιρινές διακοπές μέσα από τα μάτια των παιδιών σας – και είναι πιο διασκεδαστικά απ’ ότι μέσα από τα δικά σας μάτια.

Είναι η περίοδος που βλέπετε τους γονείς σας να γίνονται παππούδες και είναι πραγματικά καλοί σ’ αυτόν τον ρόλο.

Είναι η περίοδος γεμάτη εκδρομές, βόλτες στην εξοχή, παιδικά πάρτι, μαθήματα κολύμβησης. Είναι η περίδορος που βγάζουντα πρώτα τους δόντια, κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή λένε τις πρώτες τους λεξούλες. Και όλα αυτά είναι υπέροχα και διασκεδαστικά!

Τους πρώτουςμήνες του παιδιού, είστε αρκετά νέοι για να μπορείτε να διασκεδάζετε μαζί του, και αρκετά μεγάλοι για να έχετε αποκτήσει εμπειρίες. Είναι η πιο τέλεια περίοδος!».

Πηγή: theparentbible.com

v