Ο πρώην σύζυγός μου έκανε έρωτα με τη νέα του σύντροφο, ενώ βρισκόταν στο ίδιο κρεβάτι η κόρη μας

Ο πρώην σύζυγός μου έκανε έρωτα με τη νέα του σύντροφο, ενώ βρισκόταν στο ίδιο κρεβάτι η κόρη μας
Ερώτηση:
Είμαι διαζευγμένη εδώ και πολλά χρόνια. Έχω δύο κόρες με τις οποίες ο πρώη σύζυγός μου έχει συχνή επικοινωνία. Το Σαββατοκύριακο που ήταν μαζί του, η μικρή μας κόρη, ηλικίας 12 χρόνων, αποκοιμήθηκε στο διπλό κρεβάτι δίπλα στον πατέρα της και τη νέα του σύντροφο. Το πρωί ξύπνησε από τους θορύβους καθώς έκαναν έρωτα. Το γεγονός μου το ανέφερε η μεγάλη μας κόρη αφού επέστρεψαν σπίτι. Θεωρώ ότι ήταν λάθος εκ μέρους τους. Νομίζετε ότι έχω άδικο; Πώς να το αντιμετωπίσω; Σας ευχαριστώ πολύ. 
Απάντηση:

 Αγαπητή αναγνώστρια,

Όπως και σε οποιαδήποτε άλλο θέμα που θα μπορούσε να προκύψει με τα κορίτσια σας, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση το ζήτημα χρειάζεται να λυθεί σε επίπεδο ενηλίκων.

Η κόρη σας, σας μετέφερε μια δύσκολη πληροφορία. Δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα παιδί να έχει πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή των γονιών του. Εάν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ εσάς και του πρώην συζύγου σας, τότε πρέπει να το συζητήσετε μαζί του και να αποφασίσετε από κοινού για το πώς θα προχωρήσετε. Αντιλαμβάνομαι πως ίσως είναι δύσκολο και για εσάς, όμως πρέπει να συνεννοηθείτε και να φροντίσετε ο καθένας από την πλευρά του τα παιδιά σας.

Εάν η μεταξύ σας επικοινωνία είναι δύσκολη, μπορείτε να μοιραστείτε την ιστορία σας με έναν ειδικό για να σας βοηθήσει. Επιπλέον, ενδέχεται να χρειάζονται και τα κορίτσια χώρο και χρόνο για να μιλήσουν για κάποια θέματα που τις απασχολούν και να δουλέψουν κι εκείνες τις ανησυχίες τους. Ρωτήστε τις εάν το επιθυμούν και απευθυνθείτε σε ένα τμήμα εφήβων.

Ο γονικός ρόλος δεν είναι καθόλου απλός, καθώς πολυσύνθετα θέματα προκύπτουν καθημερινά. Αξιοποιήστε την αγάπη και την έγνοια σας σε κλίμα ειρήνης και όχι πολέμου.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v