«Δεν χρειάζεται να μεγαλώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας για να είμαστε φίλες»

«Δεν χρειάζεται να μεγαλώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας για να είμαστε φίλες»

Κάθε γονιός είναι διαφορετικός και επιλέγει να μεγαλώσει τα παιδιά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα κι αν πολλές φορές οι μαμαδο- φίλες διαφωνούμε μεταξύ μας για την ανατροφή των παιδιών μας, αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να έιμαστε φίλες. Γιατί το σημαντικό είναι να σεβόμαστε η μία τις επιλογές της άλλης. Εξάλλου, όλες θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ευτυχισμένα. Ας αφήσουμε αυτή τη μαμά να τα πει καλύτερα...

«Είναι αλήθεια: κάποιες φορές ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μπορεί να επηρεάσει τις φιλίες μας. Μου έχει συμβεί και δεν μου αρέσει. Όλοι οι γονείς επιλέγουν το πώς θα αναθρέψουν και θα πειθαρχήσουν τα παιδιά τους και έτσι πρέπει. Από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι γονείς τα καταφέρνουν. Σέβονται τις επιλογές των παιδιών τους και δέχονται τον τρόπο που οι φίλοι- γονείς τους μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι συμπίπτουν οι απόψεις τους σ’ αυτό το θέμα.

Με μία από τις καλύτερές μου φιλίες, που θέλω να κρατήσω στη ζωή μου, έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών μας. Εμένα μου αρέσει να είμαι οργανωμένη και να τηρώ πάντα ένα πρόγραμμα: πότε θα φάνε τα παιδιά μου, πότε θα κοιμηθούν, πότε θα ξυπνήσουν κ.ο.κ. είμαι έτσι από τη φύση μου και νιώθω ότι η τάξη με βοηθάει. Πιστεύω ότι τα παιδιά μου εκτιμούν το ότι ξέρουν τι θα κάνουν μέσα στη μέρα. Η φίλη μου, από την άλλη μεριά, είναι... ελεύθερο πνεύμα και εντελώς αντίθετη από μένα.

Τα παιδιά της κοιμούνται όταν θέλουν, τρώνε βιαστικά και δεν έχουν αυστηρό πρόγραμμα ύπνου. Ταξιδεύουν συχνά και ζουν πολλές περιπέτειες. Αν αυτός ο τρόπος ζωής κάνει τη φίλη μου και τα παιδιά ευτυχισμένους, τότε εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κάποιες φορές μάλιστα ζηλεύω αυτή την αυθόρμητη προσέγγιση. Ξέρω όμως ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει επιτυχημένα στη δική μας οικογένεια. Παρά το ότι είμαστε τόσο διαφορετικές, σεβόμαστε η μία την άλλη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως είναι πάντα εύκολο να μένουμε φίλες.

Είμαι σίγουρη ότι δεν της αρέσει το ότι πρέπει να προγραμματίζουμε κάθε φορά το πότε θα βρεθούμε έτσι ώστε να μκην διαταραχθεί το πρόγραμμα των παιδιών μου. Είμαι πολύ αυστηρή μ’ αυτό και κάποιες φορές νευριάζω ακόμα κι εγώ με τον εαυτό μου. Για παράδειγμα, όταν κοιμούνται εκείνη και τα παιδιά της στο σπίτι μου για να κάνουμε “πιτζάμα πάρτι”, της παίρνει πολλή ώρα μέχρι να τα βάλει στο κρεβάτι. Ενώ ξέρω ότι και οι δυο μας νευριάζουμε κάποιες φορές, είμαστε πάντα η μία δίπλα στην άλλη.

Πάντα προσπαθούμε να σεβόμαστε τις επιλογές της καθεμιάς αντί να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας για μικρότητες. Θα έρθουν σύντομα οι μέρες που τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν και θα απομακρύνονται σιγά- σιγά από εμάς. Φυσικά, όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως γονείς. Τότε θα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο η μία την άλλη. Θα κοιτάμε πίσω τις μέρες που τα παιδιά μας ήταν μικρά και θα χαιρόμαστε που θα είμαστε ακόμα φίλες. Ίσως τότε κι εγώ να επηρεαστώ απ’ το ελεύθερο πνεύμα της κολλητής μου!»

Πηγή: popsugar.com
v