Μπορεί να έχω μείνει έγκυος μόλις 1 μήνα μετά τον τοκετό;

Μπορεί να έχω μείνει έγκυος 1 μήνα μετά τον τοκετό; Είχα ελεύθερη επαφή με τον άντρα μου και φοβάμαι.

Καλησπέρα! Στης 6 Μαρτίου 2019 γέννησα έναν υπέροχο γιο με φυσιολογικό τοκετό. 33 μέρες αργότερα, στις 9 Απριλίου, ήρθα σε σεξουαλική επαφή με τον άντρα μου και δυστυχώς δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του και εκσπερμάτισε μέσα μου. Υπάρχει περίπτωση να ξαναμείνω έγκυος; Να σημειώσω ότι δεν θηλάζω. Να πάρω αντισυλληπτικά;

Εφόσον έχετε γεννήσει και δεν θηλάζετε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κάνετε μια καλή ωορρηξία και να μείνετε έγκυος. Αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε πάρα μόνο παίρνοντας αντισυλληπτικά η βάζοντας αντισυλληπτικό σπείραμα η χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Προσοχή λοιπόν.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v