Life & Style Magazine

Η χορταστική πατατοσαλάτα της γιαγιάς Αλεξάνδρας από την Κρήτη

Η γιαγιά Αλεξάνδρα, καταγωγή από Κρήτη και υπέρμαχος του καλού φαγητού, μας καλωσόριζε τα καλοκαίρια στο χωρίο με πατατοσαλάτα και τηγανητά κολοκυθάκια! Και πριν προλάβετε να διαμαρτυρηθείτε για την απλότητα του συγκεκριμένου πιάτου, μάθετε πως η πατατοσαλάτα της γιαγιάς ήταν ξακουστή σε ολόκληρη τη Μεσαρά!

Όταν, λοιπόν, τα έξι εγγόνια της ετοιμαζόμασταν για τις καλοκαιρινές μας διακοπές στη γιαγιά και τον παππού, παραγγέλναμε ομόφωνα το αγαπημένο αυτό φαγητό που μας περίμενε πάντα στο τραπέζι.

Η χορταστική πατατοσαλάτα της γιαγιάς Αλεξάνδρας από την Κρήτη

Τι θα χρειαστείτε
(για 4 άτομα)

3 πατάτες καλά βρασμένες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους

1 μεγάλο αγγούρι

3 βραστά αυγά (σφιχτά)

2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες

2 χούφτες καλαμπόκι βρασμένο

½ κιλό κασέρι κομμένο σε μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε μικρούς κύβους

1 ωμό κολοκύθι κομμένο σε μικρούς κύβους

Ελαιόλαδο (κατά προτίμηση από την Κρήτη)

Λίγη ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια 

Αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά σκόνη

 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βράστε καλά τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τες σε μικρούς κύβους.

Βήμα 2ο

Βράστε τα αυγά μέχρι να σφίξουν, αφαιρέστε το τσόφλι και κόψτε τα σε μικρούς κύβους



Βήμα 3ο

Όσο βράζουν οι πατάτες και τα αυγά, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.



Βήμα 4ο

Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο κουρκουμά σε σκόνη και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε, ανακατεύετε καλά και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.



Βήμα 5ο

Το βγάζετε από το ψυγείο και σερβίρετε. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο σας λίγο θυμάρι για άρωμα.

Καλή σας όρεξη!

  • Δείτε επίσης
v