Η κόρη μου γεννήθηκε με μια μικρή δυσμορφία στο χέρι. Πώς θα την προστατέψω από τυχόν bullying στο σχολείο;

Η κόρη μου γεννήθηκε με μια μικρή δυσμορφία στο χέρι. Πώς θα την προστατέψω από τυχόν bullying στο σχολείο;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας. Η κόρη μου είναι 2.5 χρόνων και έχει γεννηθεί με ένα θεματάκι στο ένα της χέρι. Τα δαχτυλάκια της είναι πιο κοντά και της λείπουν οι πρώτες φάλαγγες και τα νύχια. Επειδή τα σχόλια των παιδιών αργότερα στο σχολείο είναι αναπόφευκτα, τι μπορούμε να πούμε εκ των προτέρων στο παιδί μας, ώστε να είναι δυνατό και να μην επηρεαστεί;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η υπέροχη κόρη σας είναι μοναδική! Η μοναδικότητα της οφείλεται σε όλα εκείνα τα εντελώς ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και εκείνη διαθέτει. Από αυτά τα χαρακτηριστικά κάποια είναι εμφανή, καθώς αφορούν τα εξωτερικά στοιχεία, και κάποια όχι, καθώς αφορούν στοιχεία ταμπεραμέντου.

Ένα λοιπόν από αυτά τα μοναδικά, είναι και το χεράκι της. Αλλά δεν είναι το μόνο! Μη μπείτε λοιπόν αρχικά με αγωνία για το πώς θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο μέλος του σώματός της. Η είσοδος στο σχολείο είναι απαιτητική καθώς τα παιδιά συστήνονται σε πολλούς και άγνωστους μέχρι τότε ανθρώπους ως ολότητες! Τα άλλα παιδιά θα παραξενευτούν για το χεράκι της, τόσο όσο για κάποιο παιδί που φορά γυαλιά, για κάποιο παιδί που έχει χαμηλότερο ανάστημα, ή σγουρά μαλλιά.

Μέχρι τότε, λοιπόν, φροντίζετε την κόρη σας με τρυφερότητα , εξηγώντας της πόσο μοναδική είναι. Έτσι, θα χτίσει τη δική της αυτοεκτίμηση λύνοντας τις προσωπικές της απορίες, ενώ θα μπορεί να συστηθεί στον κόσμο ως ολότητα.

Ο τρόπος που εσείς την κοιτάτε, το βλέμμα σας, είναι καθοριστικής σημασίας στο χτίσιμο αυτό!

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v