Life & Style Magazine

3 ελαφριές συνταγές που χορταίνουν χωρίς να βαραίνουν

Το καλοκαίρι έχει μπει δυναμικά και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο πιο εύκολο βαρυστομαχιάσουμε. Συνήθως, δεν έχουμε όρεξη για ένα πλούσιο γεύμα και προτιμάμε κάτι ελαφρύ και εύκολο. Αυτές οι 3 συνταγές είναι ιδανικές γιατί ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας, χωρίς όμως να μας φουσκώνουν.

Σαρδέλες στον φούρνο

 

3 ελαφριές συνταγές που χορταίνουν χωρίς να βαραίνουν

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό σαρδέλες

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Ρίγανη

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αφού πρώτα καθαρίσετε τις σαρδέλες, τις πλένετε πολύ καλά, τις αλατίζετε και τις απλώνετε σ’ένα πυρέξ.

Κόβετε σε μικρές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, περιχύνετε με λίγο λάδι και προσθέτετε και το κρασί.

Ψήνετε τις σαρδέλες στον φούρνο για 20 λετπά περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Σερβίρετε βραστά λαχανικά ή ρύζι.

 Πηγή: akispetretzikis.com

Σαλάτα με βίδες και κοτόπουλο

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο φουζίλι μακαρόνια

2 στήθη κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

½ του φλιτζανιού τυρί φέτα

¼ του φλιτζανιού κομμένο κρεμμύδι

Για την σος

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνετε

Αφού βράσετε τα μακαρόνια, τα μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα.

Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το αλατοπίπερο και το σκόρδο και το ψήνετε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 8 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Μεταφέρετε στην σαλατιέρα με τα μακαρόνια, το κοτόπουλο, τις ντομάτες και τη φέτα και αφού ανακατέψετε τα υλικά μεταξύ τους, περιχύνετε με τη σος.

Πηγή: delish.com

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια ρύζι καστανό

1 τρυφερό αγγούρι χωρίς σπόρους

2 χρωματιστές πιπεριές χωρίς σπόρους

1 ώριμο αβοκάντο

10 ντοματίνια

1 φινόκιο

1 καρότο τριμμένο

1 φλιτζάνι καλαμπόκι

 

Για την σος

 

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% λιπαρά

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας άνηθο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

 

Τι πρέπει να κάνετε

 

Βράζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνετε και το ξεπλένετε σε κρύο νερό, για να κρυώσει. Στην συνέχεια, στραγγίζετε καλά και το βάζετε σ’ ένα μπολ.

 

Κόβετε το αγγούρι κομμένο σε καρέ, τα ντοματίνια στη μέση, τις πιπεριές και το φινόκιο σε φέτες. Βάζετε όλα τα υλικά σ’ένα μπολ και προσθέτετε το αβοκάντο, το καλομπόκι και το ρύζι. Ανακατεύετε πολύ καλά.

 

Σ’ ένα μικρότερο μπολ ανακατεύτε όλα τα υλικά για της σος και την προσθέτετε στην ρυζοσαλάτα.

 Πηγή: argiro.gr

 

 

  • Δείτε επίσης
v