Αποκτήστε τέλεια μπράτσα με 5′ άσκησης την ημέρα

Αποκτήστε τέλεια μπράτσα με 5′ άσκησης την ημέρα

Όσο μεγαλώνουμε, και ειδικά μετά τις εγκυμοσύνες, τα μπράτσα μας χάνουν την σφριγηλότητά τους και δείχνουν πλαδαρά και… ταλαιπωρημένα. Για να μην αποφεύγετε, λοιπόν, να φοράτε τα αμάνικα καλοκαιρινά μπλουζάκια και φορέματα της γκαρνταρόμπας σας, μπορείτε να βελτιώσετε την όψη των χεριών σας κάνοντας την παρακάτω άσκηση τριών φάσεων για 5 λεπτά την ημέρα! Σε έναν μήνα, θα κοιτάζεστε στον καθρέφτη και το αποτέλεσμα θα σας έχει δικαιώσει. Είστε έτοιμες;

 

 

Φάση 1η

Σταθείτε όρθιες με ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα και κρατώντας δύο βαράκια στα χέρια. Σκύψτε προς τα εμπρός ενώ σπρώχνετε προς τα πίσω τους γοφούς. Αφήστε τα χέρια να πέσουν προς το έδαφος. Με μία κίνηση εκτείνετε τα χέρια προσέχοντας να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε για 20 δευτερόλεπτα.

 

 

Φάση 2η

Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Κρατήστε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, στο ύψος του στήθους. Λυγίστε ελαφρώς τους αγκώνες και φροντίστε οι παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Τεντώστε το αριστερό σας χέρι διαγώνια δεξιά, στην ίδια ευθεία με το δεξιό σας ώμο. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε με το άλλο χέρι. Κάντε την άσκηση για για 20 δευτερόλεπτα.

 

Φάση 3η

Ξαπλώστε ανάσκελα σε έναν πάγκο παίρνοντας από ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι προσέχοντας οι παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Λυγίστε τους αγκώνες μέχρι οι καρποί σας να φτάσουν στο πλάι του κεφαλιού, φροντίζοντας να μην κινείτε καθόλου τα μπράτσα, . Επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε για για 20 δευτερόλεπτα.

 

Επανάληψη x5

Μόλις ολοκληρώσετε και τις τρεις φάσεις, επαναλάβετε το σετ 5 φορές με μικρά διαλείμματα ανάμεσά τους. 

Φωτογραφίες: pinterst.com

v