4 ασκήσεις για να ξεφορτωθείτε το «σωσίβιο» της μέσης

4 ασκήσεις για να ξεφορτωθείτε το «σωσίβιο» της μέσης

Χαριτολογώντας τις αποκαλούμε «λαβές του έρωτα». 'Οταν, όμως, κοιταζόμαστε στον καθρέπτη συνήθως ενοχλούμαστε από το ανεπιθύμητο λίπος γύρω από την μέση. Όλες ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο δύσκολες στο αδυνάτισμα. Ωστόσο, υπάρχουν ασκήσεις που μας βοηθούν στο να ξεφορτωθούμε το ανεπιθύμητο σωσίβιο.

Πόδια...ψηλά

Ξαπλώστε στο πάτωμα και τοποθετείστε τα χέρια σε ευθεία γραμμή κοντά στο σώμα σας. Βάλτε τα χέρια σας πίσω στον αυχένα, λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα να ακουμπήσουν στην περιοχή της κοιλιάς. Προσπαθείστε να σηκώσετε τον κορμό και να «ακουμπήσετε» τα γόνατα. Για περισσότερη ευκολία μπορείτε να σταυρώσετε τα πέλματα. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

Βαθύ κάθισμα

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τεντώστε τα χέρια ευθεία μπροστά.
Λυγίζετε τα γόνατα αργά, σαν να θέλετε να καθίσετε σε μια αόρατη καρέκλα. Σταματήστε όταν οι μηροί σας έρθουν σε παράλληλη θέση με το έδαφος. Τα γόνατα δεν πρέπει να ξεπερνούν τη νοητή ευθεία που θα σχηματιστεί από τα δάχτυλα των ποδιών σας και προς τα πάνω. Μείνετε για 3 δευτερόλεπτα και επανέλθετε αργά στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 7 φορές.

Πλάγιοι κοιλιακοί

Ξαπλώστε πλάγια με λυγισμένα γόνατα. Φέρνετε το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Σηκώνετε τον κορμό προσπαθώντας να πλησιάσετε τον αγκώνα προς στο αντίθετο γόνατο. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές και στην συνέχεια, αλλάξτε πλευρά.

Σανίδα

Ξαπλώστε στο στρώμα και ακουμπήστε τους βραχίονες στο πάτωμα. Προσέχετε οι αγκώνες να βρίσκονται στο ύψος των ώμων και τα πόδια να είναι παράλληλα και τεντωμένα. Σφίξτε τους μυς της κοιλιάς και τραβήξτε το σώμα σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια καμπύλη. Επανέλθετε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε 5 φορές. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζονται ταυτόχρονα οι τετρακέφαλοι, οι κοιλιακοί, οι γλουτοί, οι ώμοι και τα χέρια.

v