Ο 9χρονος γιος μου ζηλεύει το κατοικίδιο. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ;

Ο 9χρονος γιος μου ζηλεύει το κατοικίδιο. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας, έχω έναν γάτο 1 έτους. Ο γιος μου 9 χρόνων κάθε φορά που χαϊδεύω έστω και λίγο τον γάτο μου, παραπονιέται ότι θέλει κι εκείνος, παρόλα τα χάδια και τις αγκαλιές που του δίνω. Μιλάει άσχημα στον γάτο και τον κοροϊδεύει. Απ’ ότι φαίνεται τον ζηλεύει. Πως μπορώ να το διαχειριστώ; Ευχαριστώ πολύ. 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η μητέρα είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, όλα τα συναισθήματα, όλα τα βιώματα και οι εμπειρίες φιλτράρονται μέσα από τη σπουδαία σχέση μητέρας – παιδιού και καταγράφονται εσωτερικά ώστε να δομηθεί σταδιακά η προσωπικότητα του προσώπου.

Οι καθημερινές λοιπόν εμπειρίες με τον γιο σας, είναι αφορμές για υπέροχα διδάγματα τα οποία θα κρατήσει και θα αξιοποιήσει και στην πορεία της ζωής του. Ο γιος σας λέει πόσο πολύ σας θέλει κοντά του, πόσο λαχταρά τη φροντίδα σας. Εσείς από την άλλη λέτε ότι είστε ήδη τρυφερή μαζί του και επιθυμείτε επίσης να έχετε και τον γάτο σας. Η ανησυχία του φαίνεται να προέρχεται από το γεγονός ότι έχει καταγράψει ότι η αγάπη μοιράζεται. Πιθανά, με άλλες αφορμές, να έχει νιώσει ότι σας στερείται. Για παράδειγμα όταν θα είναι παρόντα άλλα πρόσωπα ή όταν θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι. Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται να του δείξετε μέσα από τη στάση σας είναι ότι οι σχέσεις συμφέρουν γιατί η αγάπη πολλαπλασιάζεται και δε μοιράζεται! Δηλαδή, όσο περισσότερες καλές σχέσεις υπάρχουν, τόσο περισσότερο κέρδος υπάρχει για όλους!

Μέσω λοιπόν της σχέσης σας, έχετε να μάθετε τον γιο σας πως και ο ίδιος να σχετιστεί. Μαζί με εκείνον φροντίζετε τη γάτα σας. Του προσφέρετε έκδηλα την αγάπη σας, αποδεικνύοντας του ότι δε στερεύει όπως φοβάται. Εμπλέκετε ακόμη περισσότερα αγαπητά πρόσωπα στη ζωή σας και ενδυναμώνετε τις σχέσεις σας! Όφελος για εσάς, όφελος για εκείνον, όφελος για τις σχέσεις σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v