Είμαι 16 ετών κι ακόμα δεν μου έχει έρθει περίοδος. Συμβαίνει κάτι; 

Είμαι 16 ετών κι ακόμα δεν μου έχει έρθει περίοδος. Συμβαίνει κάτι;

Ερώτηση:

Σε έναν μήνα κλείνω τα 16 και ακόμα δεν έχω περίοδο πέρα από ένα σημάδι πέρυσι το καλοκαίρι που είχα κάτι σαν αίμα για καμιά εβδομάδα αλλά δεν εμφανίστηκε τίποτα ξανά. Το βάρος μου είναι 48 κιλά και ύψος έχω 1,72. Τι να κάνω;

Απάντηση:

 Το να μην σας έχει έρθει περίοδος  στα 16 δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ασυνήθες, είναι κάτι που μπορείτε να το δείτε. Μου λέτε ότι είστε 1,72 με 48 kg, που σημαίνει ότι είστε αρκετά αδύνατη και το λίπος είναι βασικός παράγων για να έρθει η περίοδος. Αν μια γυναικά δεν αποκτήσει το 20, 22% του βάρος του σώματος τις σε  λίπος, δυσκολεύεται να της έρθει  περίοδος, οπότε κάτι πρέπει να κάνετε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v