5 καλοκαιρινές οάσεις στην πόλη για μικρούς και μεγάλους!

5 καλοκαιρινές οάσεις στην πόλη για μικρούς και μεγάλους!

Αν και φέτος δεν έχουμε αντιμετωπίσει τους παρατεταμένους καύσωνες άλλων χρόνων, η αλήθεια είναι ότι και μία μέρα καύσωνα αρκεί για να αναζητήσει κανείς τα πιο δροσερά σημεία της πόλης. Για τις ζεστές μέρες που έρχονται, λοιπόν, δείτε που θα βρείτε καταφύγιο από την κάψα και, ταυτόχρονα, θα περάσετε μερικές όμορφες καλοκαιρινές στιγμές με τα παιδιά σας.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, επάνω στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, βρίσκεται ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυσύχναστα πάρκα της Αττικής.



Στα 50 στρέμματα πρασίνου δίπλα στην πολύβουη πλατεία της Νέας Σμύρνης, πέρα από μια απολαυστική καλοκαιρινή όαση, θα βρείτε μια πιστοποιημένη παιδική χαρά, κυλικείο, υπαίθριο σκάκι, ανοιχτό θέατρο, περιμετρικό ποδηλατοδρόμιο και μονοπάτια για περίπατο ή άθληση. Το Άλσος Νέας Σμύρνης είναι περιφραγμένο και φυλασσόμενο και δέχεται καθημερινά πάρα πολλούς επισκέπτες. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανοιχτό από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και φιλοξενεί πολλών ειδών εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά.

 

Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι

Κατά μήκος της λεωφόρου Βεΐκου στο Γαλάτσι, βρίσκεται το ομώνυμο Άλσος, μια καταπράσινη έκταση 256 στρεμμάτων που αποτελεί καθημερινό προορισμό για χιλιάδες Αθηναίους.

Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, το Άλσος Βεΐκου είναι περιφραγμένο και φυλασσόμενο και διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις για όλα τα γούστα (γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις, κολυμβητήριο, σκέιτ παρκ) και πλήθος χώρων που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για περίπατο, αναψυχή, αλλά και άθληση (υπαίθριο γυμναστήριο, ποδηλατοδρόμιο). Επίσης, έχει ανοιχτό θέατρο, παιδική χαρά, θερινό σινεμά, πάρκο κοινωνικοποίησης σκύλων και δύο καφέ όπου φιλοξενούνται πολλά παιδικά πάρτι.



Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής στο Ελληνικό

Ένα από τα ομορφότερα αστικά πάρκα της Αττικής, το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στο Ελληνικό και σας περιμένει να το επισκεφθείτε με τα παιδιά σας.

Το νεότερο πάρκο των Νοτίων Προαστίων διαμορφώθηκε πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή της περιοχής και, εκτός από δεντρόφυτους χώρους πρασίνου, περιλαμβάνει μια πιστοποιημένη παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο, βοτανικό κήπο, αθλητικές εγκαταστάσεις, μονοπάτια για περίπατο, κιόσκια για πικ-νικ, παρκάκι σκύλων και κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής για μικρούς ποδηλάτες.

 

Άλσος Περιστερίου

Απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, επί της οδού Αγ. Βασιλείου, βρίσκεται το Άλσος Περιστερίου, ένας καταπράσινος χώρος 60 στρεμμάτων γεμάτος δέντρα, φυτά και λουλούδια.

Στο υπέροχο πάρκο, που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα για την πόλη του Περιστερίου, θα βρείτε παιδική χαρά, αναψυκτήριο, υπαίθριους χώρους αναψυχής και ανοιχτό θέατρο που φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, το πάρκο διαθέτει τον πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σταθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσης, το «Πράσινο Σπίτι».

 

Βοτανικός Κήπος Διομήδους στο Χαϊδάρι

Ο μεγαλύτερος σε έκταση βοτανικός κήπος της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στο Χαϊδάρι και, εκτός από την πολυπόθητη δροσιά του, χαρίζει στους επισκέπτες του πρόσβαση στους μοναδικής ομορφιάς δενδρώνες και ανθώνες του.

Κληροδότημα του Αλέξανδρου Διομήδους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πάρκο προσφέρεται για σύντομες εκδρομές στην πόλη και προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά τα χιλιάδες είδη δέντρων και φυτών. Μπορούν επίσης, να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο μοναδικός αυτός Βοτανικός Κήπος είναι φυλασσόμενος, διαθέτει αναψυκτήριο και πιστοποιημένη παιδική χαρά με εντυπωσιακά Παιχνίδια Δασικής Αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v