5 σημάδια που δείχνουν ότι αγαπάς κάποιον ενώ δεν του αξίζει

5 σημάδια που δείχνουν ότι αγαπάς κάποιον ενώ δεν του αξίζει

Δεν είναι και τόσο σπάνιο να ερωτευόμαστε ανθρώπους που ίσως να μην είναι οι καταλληλότεροι για εμάς. Ο έρωτας, όμως, είναι τυφλός και, απ’ ότι φαίνεται, το ίδιο τυφλή είναι και η αγάπη….

Όταν είμαστε για πολύ καιρό με έναν άνθρωπο, νιώθουμε βαθιά συναισθήματα και τελικά δένουμε τη ζωή μας μαζί του. Οι αποφάσεις και οι συνήθειές μας τον συμπεριλαμβάνουν σχεδόν ακούσια, ενώ τα συμφέροντά του γίνονται και δικά μας. Κάποιες φορές, όμως, ο άνθρωπος που αγαπάμε και που έχουμε συνηθίσει να είναι δίπλα μας, δεν μας κάνει ευτυχισμένους.

Μαζί του νιώθουμε καταπίεση ή σαν να μην αξίζουμε, ή κάποιες φορές σαν να δίνουμε τα πάντα ενώ εκείνος τίποτα. Περνά φευγαλέα από το μυαλό μας η σκέψη πως ίσως να μην αξίζει την αφοσίωσή και τις θυσίες μας και γυρεύουμε διεξόδους. Εάν έχετε αντιληφθεί πως ο σύντροφός σας έχει κάποιες από τις παρακάτω συμπεριφορές, τότε ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείτε κάποια πράγματα για τη σχέση σας.

Σας λέει (μικρά και μεγάλα) ψέματα

Όταν το ψέμα μπει ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, τότε τίποτα καλό δεν πρόκειται να ακολουθήσει. Ακόμα κι αν πρόκειται για αθώα και άκακα ψεματάκια, η σχέση σας δεν βασίζεται σε στέρεες βάσεις. Ο σύντροφός σας είτε σας φοβάται και δεν τολμά να είναι ειλικρινής μαζί σας, είτε δεν σας σέβεται αρκετά για να σταθεί απέναντί σας με αυθεντικότητα.

Τα μικρά ψέματα φέρνουν τα μεγάλα, και τα θεμέλια της σχέσης σας κλονίζονται. Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και ζείτε σε μια όμορφη φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει και θα προσγειωθείτε στην πραγματικότητα ανώμαλα.

Σας μειώνει διαρκώς για να νιώσει ανώτερος

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα μοτίβο που το βλέπουμε συχνά γύρω μας. Ο ανασφαλής σύντροφος, στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι καλύτερος απ’ όσο πιστεύει, μειώνει τόσο τους γύρω του όσο κι εσάς. Το επικίνδυνο σε αυτή την κατάσταση είναι πως τελικά, και ειδικά αν δεν διαθέτετε αρκετή αυτοεκτίμηση, θα σας κάνει να πιστέψετε πως όντως είναι καλύτερος από εσάς και δικαίως σας προσβάλει.

Η συμπεριφορά του είναι σχεδόν κακοποιητική χωρίς όμως να το καταλαβαίνετε. Η σχέση σας δεν είναι ισάξια και μάλλον δεν συμπορεύεστε με κατανόηση και εκτίμηση. Νιώθετε συνεχώς λίγη και δυστυχισμένη και μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε την μικρή σας επανάσταση και να εστιάσετε σε όλα όσα έχετε καταφέρει μόνη!

Σας ζηλεύει και σας καταπιέζει

Μπορεί εκείνος να έχει κάποιες περιπετειούλες όταν νιώθει πως απομακρύνετε από εσάς ή πως τον κουράζει η κοινή σας ζωή, αλλά εσείς πρέπει να είστε αφοσιωμένη και ταγμένη μόνο σε εκείνον! Σας ζηλεύει και σας συμπεριφέρεται σαν να είστε κτήμα του.

Έχετε υπόψη σας, όμως, πως οι άνθρωποι που ανησυχούν τόσο πολύ για την απιστία, είναι εκείνοι που απιστούν πρώτοι και πολύ. Η ανασφάλειά τους εμποδίζει όχι μόνο τη δική τους ευτυχία, αλλά και τη δική σας αφού μία σχέση χρειάζεται αέρα για να αναπνέει και εμπιστοσύνη για να μένει ζωντανή.

Δεν σας αφήνει να είστε ο εαυτός σας

Εάν ο άνθρωπος που επιλέξατε να είναι δίπλα σας σας κάνει συνέχεια παρατηρήσεις, τότε μάλλον δεν είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον! Εάν δεν σας αφήνει να σκέφτεστε ή να  συμπεριφέρεστε με τον τρόπο που σας εκφράζει, να λέτε ή να φοράτε ό,τι θέλετε, πιθανόν να μην είστε η γυναίκα των ονείρων του. Ή μάλλον, δεν είναι ο άντρας των ονείρων σας!

Ο ιδανικός σύντροφος σας εκτιμά και σας θαυμάζει γι΄ αυτό ακριβώς που είστε, χωρίς να σας επιπλήττει ή να προσπαθεί να σας αλλάξει. Κι αυτός ο σύντροφος, που σας αγαπά όπως ακριβώς είστε, είναι κι αυτός που σας αξίζει.

Σας απομακρύνει απ' τους δικούς σας ανθρώπους

Εάν αντιληφθείτε πως με την πάροδο του καιρού καταλήγετε να έχετε απομακρυνθεί από συγγενείς και φίλους, ίσως αυτό να οφείλεται στον σύντροφό σας. Μερικοί άνθρωποι, από ανασφάλεια και φόβο μήπως μας χάσουν, προσπαθούν να αποκλείσουν οποιαδήποτε άλλη προσωπική μας επαφή και διεκδικούν την αποκλειστικότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι, σίγουρα δεν μας αξίζουν. Ο άνθρωπος, για να είναι ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος, χρειάζεται όχι μόνο έναν σύντροφο αλλά κυρίως τους φίλους του, τους συγγενείς του ή τις επαγγελματικές του σχέσεις. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το παζλ της ευτυχίας και δεν κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας το στερεί!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v