Γιατί τα μωρά του Σεπτεμβρίου είναι ξεχωριστά σύμφωνα με τους επιστήμονες

Γιατί τα μωρά του Σεπτεμβρίου είναι ξεχωριστά σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αν πρόκειται να φέρετε στον κόσμο το μικρό σας μέσα στον Σεπτέμβρη και νιώθετε τέλεια με αυτό, κρατηθείτε γερά γιατί τα καλά νέα πληθαίνουν. Απ’ ότι φαίνεται, τα παιδιά που γεννιούνται Σεπτέμβρη είναι πολύ έξυπνα και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τείνουν να είναι πετυχημένα και να ζουν πολύ.

Είναι πιο έξυπνα

Τα μωρά του Σεπτέμβρη γεννιούνται την περίοδο που ξεκινά η σχολική χρονιά. Γι’ αυτό είναι συνήθως τα μεγαλύτερα της τάξης τους, άρα και λίγο πιο ανεπτυγμένα από τα υπόλοιπα. Πρόσφατη έρευνα σε ένα δείγμα 1.2 εκατομμυρίων μαθητών από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, μεταξύ 6 και 15 ετών, έδειξε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Σεπτέμβρη έχουν καλύτερες συνολικές επιδόσεις στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.

Είναι πιο ώριμα

Η παραπάνω έρευνα έδειξε επίσης, ότι τα μωρά του Σεπτέμβρη, πριν ξεκινήσουν το σχολείο, έχουν περισσότερο χρόνο να αναπτύξουν κάποιες από τις πιο σημαντικές δεξιότητές τους. Γι’ αυτό και προσαρμόζονται πιο εύκολα στο καινούργιο περιβάλλον, δεν φοβούνται να είναι μακριά από τους γονείς, ενώ είναι πιο κοινωνικά με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Έχουν λαμπρό μέλλον

Το προβάδισμα που έχουν τα μωρά του Σεπτέμβρη στην ακαδημαϊκή τους ζωή έναντι άλλων μωρών, φαίνεται πως τους δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση και αυξάνει τις πιθανότητές τους να μπουν σε καλά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα, μειώνει και τις πιθανότητές τους να έχουν μπλεξίματα με το νόμο.

Διαπρέπουν στα σπορ

Πέρα από την συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη, τα μωρά του Σεπτέμβρη έχουν ένα εύλογο προβάδισμα και στη σωματική διάπλαση. Έτσι, ξεχωρίζουν και στις αθλητικές δραστηριότητες έναντι των συμμαθητών τους. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, έχουν πολλές πιθανότητες να διαπρέψουν σε κάποιο σπορ.

Γίνονται 100 χρονών

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, όσοι γεννιούνται Σεπτέμβρη με Νοέμβρη υποφέρουν λιγότερο από εποχιακές λοιμώξεις που συχνά επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό τη μετέπειτα υγεία μας. Τα μωρά του Σεπτέμβρη, δηλαδή, τη γλιτώνουν από τέτοιες επιπλοκές και αποκτούν έτσι σοβαρές πιθανότητες να φτάσουν και να... ξεπεράσουν τα 100 χρόνια ζωής.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v