Το Downton Abbey έρχεται στους κινηματογράφους

Το Downton Abbey έρχεται στους κινηματογράφους

Το Downton Abbey, το βρετανικό δράμα εποχής του Τζούλιαν Φέλοουζ, αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς όπου και αν προβλήθηκε και, φυσικά, έκανε θραύση και στη χώρα μας. Με γνώμονα αυτή την τεράστια επιτυχία, η δημοφιλής σειρά έγινε ταινία την οποία θα μπορούμε να απολαύσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας από την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 του Σεπτέμβρη, μία ημέρα πριν από τη βρετανική πρεμιέρα.

Η ταινία, που σκηνοθετεί ο Μάικλ Ένγκλερ, καταπιάνεται με τα πεπραγμένα της οικογένειας Κρόουλι και του υπηρετικού προσωπικού της λίγο μετά από το σημείο που τους άφησε η σειρά. Βρισκόμαστε στο 1927 και, λίγο πριν τη Μεγάλη Ύφεση η οικογένεια έχει αρχίσει να νιώθει την πίεση στα όχι και τόσο εύρωστα οικονομικά της. Την ίδια στιγμή, οφείλει να ετοιμαστεί πυρετωδώς για την επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας στο Αββαείο.

Τα καλά νέα, εκτός από την ίδια την ταινία, είναι ότι επιστρέφει σχεδόν αυτούσιο το τηλεοπτικό καστ με μοναδικές «απώλειες» εκείνες της Λίλι Τζέιμς και της Σαμάνθα Μποντ που γνωρίσαμε ως Λαίδη Ρόουζ Μακλέρ και Λαίδη Ρόζαμουντ Πέινσγουικ, αντίστοιχα. Σ’ αυτούς έχουν προστεθεί 5 ακόμη βρετανοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους η εκπληκτική Ιμέλντα Στόντον.

Λίγες μέρες έμειναν, λοιπόν, για να απολαύσουμε και πάλι την αγαπημένη μας σειρά, έστω και για ένα δίωρο.
v