5 καφέ με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά

5 καφέ με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά

Τα παιδιά ειδικά όταν είναι μικρά, έχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας με αποτέλεσμα να είναι υπερκινητικά. Πόσες φορές σας έχει τύχει να έχετε βγει όλοι μαζί και να μην μπορούν να κάτσουν ούτε λεπτό ήσυχα στο τραπέζι; Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα καφέ που μας λύνουν τα χέρια! Γιατί όσο εμείς απολαμβάνουμε τον καφέ μας εκείνα απασχολούνται δημιουργικά και έτσι στο τέλος μένουμε όλοι ευχαριστημένοι.

Siempre Family

Διεύθυνση: Γερουλάνου 58, Αργυρούπολη

Τηλέφωνο: 2109945772

Ώρες λειτουργίας: 17.00-22.00 τις καθημερινές και 10.00-22.00 τα σαββατοκύριακα

 Το Siempre Family στην Αργυρούπολη είναι ένα από τα πιο ωραία στέκια για μικρούς και μεγάλους και αποτελεί ιδανική επιλογή για μια οικογενειακή έξοδο. Όσο οι γονείς χαλαρώνουν με την παρέα τους πίνοντας καφέ ή δοκιμάζοντας τα πιάτα του εστιατορίου, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον ειδικά διαμορφωμένο όροφο.

Στον χώρο «των παιδιών» θα βρείτε πολλά παιχνίδια, μικρά τραπεζάκια και μεγάλες και αναπαυτικές μαξιλάρες. Επιπλέον οργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση διάφορες δράσεις όπως μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο και άλλες εκπλήξεις. Η χρέωση για τη χρήση του παιδότοπου είναι 4.50 ευρώ μαζί με έναν χυμό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Siempre Family.

Oliver Family House

Διεύθυνση: Λεωφ. Δημ. Αγγέλου Μεταξά 37, Γλυφάδα.

Τηλέφωνο: 2108986066.

Ώρες λειτουργίας: 8.30-22.00 εκτός από Παρασκευή και Σάββατο που το κατάστημα λειτουργεί μέχρι τις 23.00

Ένας πολυχώρος που συνδυάζει την χαλάρωση των γονιών με την ψυχαγωγία των παιδιών, είναι το Oliver Family House.  Η ομάδα του Oliver οργανώνει συχνά με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών  διάφορες δραστηριότητες με στόχο τόσο την ψυχαγωγία των μικρών μας, όσο και την έκφραση δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορούν να μάθουν να φροντίζουν ένα φυτό, να φτιάνουν δικές τους κατασκευές ακόμη και να ζωγραφίζουν…στον τοίχο. Όλα αυτά συμβαίνουν, όσο εμείς χαλαρώνουμε πίνοντας καφέ ή τσιμπολογώντας από τα πιάτα της κουζίνας. Μάλιστα, ο χώρος διαθέτει κατάστημα όπου μπορούμε να κάνουμε και τα ψώνια μας. Η χρέωση για τη συμμετοχή στα παιχνίδια είναι 4 ευρώ το κάθε παιδί. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Τρίλιζα

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 57Β,Περιστέρι

Τηλέφωνο: 21 0573 7349

Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00 καθημερινές και σαββατοκύριακα

Η Τρίλιζα είναι ένα από τα ωραιότερα βιβλιοκαφέ και ξεχειλίζει από ζεστασιά, αγάπη και χαμόγελα. O χώρος είναι άνετος και πολύ προσεγμένος κατάλληλος για παιδιά. Όσο εμείς τσιμπολογάμε και φλυαρούμε πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ, τα παιδιά κάνουν χειροτεχνίες, ζωγραφίζουν και παίζουν χαρούμενα. 

Σβούρα Σπίτι Παιχνιδιού

Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης  85, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 7734 4650

Ανήκει στη γενιά των σύγχρονων παιδότοπων που συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, από 3 ετών και πάνω, με το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Η Σβούρα, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο με κήπο στο Χαλάνδρι, περιλαμβάνει εσωτερικό χώρο με γωνιές παιχνιδιού και έπιπλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των παιδιών αλλά και εξωτερικό χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, να κάνουν αναρρίχηση ή τραμπολίνο. Την ίδια ώρα, οι γονείς απολαμβάνουν τον καφέ τους ενώ περιμένουν τα παιδιά να τελειώσουν το παιχνίδι. Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ ανά παιδί και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις δραστηριότητες και το σνακ (χυμό πορτοκάλι και ποπ κορν).

Κιμωλία Family Café

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 1, Αιγάλεω

Τηλέφωνο: 21 0591 0683

Ώρες λειτουργίας: 17.30-22.30 τις καθημερινές και 10.30-22.30 τα σαββατοκύριακα

 Στην Κιμωλία Family Café όλη η οικογένεια διασκεδάζει. Οι ενήλικες χαλαρώνουν συζητώντας και πίνοντας καφέ ενώ τα μικρά απασχολούνται δημιουργικά. Με τη βοήθεια του ειδικά καταρτισμένου προσωπικού, τα παιδιά θα φτιάξουν κατασκευές από απλά υλικά, δώρα για τους γονείς τους, θα ζωγραφίσουν, θα μεταμορφώνονται σε μικρούς ''Chef'' για να δημιουργήσουν με τα χεράκια τους διάφορα γλυκίσματα! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.


 

v