«Δεν ξέρω τι να φορέσω!»: 7 τρόποι να βγείτε απ’ το αδιέξοδο με στιλ

«Δεν ξέρω τι να φορέσω!»: 7 τρόποι να βγείτε απ’ το αδιέξοδο με στιλ

Το κομψό ντύσιμο ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και απογειώνει την εικόνα κάθε γυναίκας. Μόνο που για να σκαρώσουμε ένα αληθινά στιλάτο λουκ, εκτός από καλή διάθεση, θέλει και χρόνο. Μέσα στην καθημερινότητά μας δεν είναι καθόλου εύκολο να εξοικονομήσουμε λίγα παραπάνω λεπτά, ώστε να δοκιμάσουμε μερικά outfits και να επιλέξουμε το σωστό για κάθε περίσταση. Κι όμως, η λύση βρίσκεται στη ντουλάπα μας, σ’ αυτά τα 7 κομμάτια που έχουμε όλες και μπορούν να μας βγάλουν απ’ τη δύσκολη θέση στο πι και φι.

Το skinny τζιν

Το λεγόμενο skinny τζιν είναι ένα κλασικό κομμάτι που βρίσκει κανείς σε κάθε γυναικεία ντουλάπα και είναι τέλειο για κάθε περίσταση, ειδικά όταν «δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε». Αν φορεθεί σωστά, είναι κολακευτικό και πάρα πολύ άνετο, κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και μπορούμε να το βρούμε σε πολύ οικονομικές τιμές. Όσο για τους ιδανικούς συνδυασμούς, τα skinny τζιν αγαπούν ιδιαίτερα τα t-shirt και τα σνίκερ, όλες τις ώρες της ημέρας. Αν μιλάμε για κάτι βραδινό ή ελαφρώς πιο επίσημο, δεν λένε ποτέ όχι σε ένα κομψό μπλέιζερ και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα.

Το μαύρο φόρεμα

Διαχρονικό και σωτήριο σε συνθήκες βιασύνης ή «αμηχανίας», το κλασικό μαύρο φορεματάκι μπορεί να φορεθεί πάντα και παντού, σε κάθε χώρο και περίσταση. Το βρίσκετε σε όποιο υλικό αγαπάτε – βαμβάκι, μετάξι ή και δέρμα που είναι η τελευταία λέξη της μόδας – και σε πολλές γραμμές, ώστε να το ταιριάξετε καλύτερα με τον σωματότυπό σας. Όσο για τα παπούτσια, το μαύρο σας φόρεμα μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα, από τα casual σανδάλια μέχρι τις εντυπωσιακές γόβες στιλέτο σας.

Το λευκό πουκάμισο

Όταν δεν έχεις διάθεση fashionista ούτε χρόνο να περιμένεις να σου ‘ρθει, μη χολοσκάς άλλο. Το λευκό σου πουκάμισο είναι εκεί για να σε βγάλει απ’ το λούκι και μάλιστα με στιλ. Είναι ένα ρούχο που το βρίσκεις παντού, σε πάρα πολλά σχέδια και σε πολύ καλές τιμές. Συνδυάζεται τέλεια με τζιν και υφασμάτινα παντελόνια ή με την αγαπημένη σας φούστα – ακόμη και με σορτς. Δείχνει υπέροχο μέσα από ένα oversize πουλόβερ, πάει με όλα τα παπούτσια και του πάνε πολύ τα κοσμήματα.

Το μαύρο κολάν

Αν υπάρχει κάτι πιο άνετο απ’ το κολάν, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη. Εντάξει, ίσως η αθλητική φόρμα, αλλά κολακεύει με τον ίδιο τρόπο τη σιλουέτα σας; Όχι, βέβαια! Ούτε μπορεί να φορεθεί με χίλιους τρόπους, ανάλογα με την ώρα και την περίσταση. Απ’ το γυμναστήριο και τον περίπατο στο πάρκο, μέχρι τη σχολική γιορτή και τη βραδινή έξοδο. Το μαύρο κολάν το αγοράζεις από παντού, πηγαίνει τέλεια με ένα ζευγάρι δυναμικά μποτάκια και αγαπάει ιδιαίτερα τα oversize πουλόβερ, τα πουκάμισα και τα πανωφόρια τύπου μπλέιζερ.

Το denim τζάκετ

Το αγαπημένο ρούχο για κάθε casual σύνολο, ειδικά για συνδυασμούς που είναι γρήγοροι χωρίς να χάνουν από την κομψότητά τους. Φροντίστε να το έχετε πάντα στη ντουλάπα σας, είτε στο κλασικό μπλε είτε σε μαύρο είτε σε κάποια απόχρωση που αγαπάτε πιο πολύ. Είναι το τέλειο πανωφόρι για άνοιξη και φθινόπωρο και μπορεί να απογειώσει το στιλ σας, αν συνδυαστεί με παντελόνι ή κολάν και ένα χαλαρό πουκάμισο ή ένα ζιβάγκο. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο street, φορέστε το με ένα ωραίο hoodie ή ένα εφαρμοστό μιλιτέρ παντελόνι.

Ένα ζευγάρι μαύρα ψηλοτάκουνα

Εντάξει, δεν είμαστε όλες κολλημένες με τα τακούνια, αλλά είναι αδύνατο να μην έχουμε μία τουλάχιστον μαύρη γόβα στην γκαρνταρόμπα μας. Είναι το πιο διαχρονικό και πιο εύχρηστο φόρμαλ παπούτσι, απογειώνει κάθε total black σύνολο και ταιριάζει σχεδόν με ό,τι έχετε στη ντουλάπα σας. Το αγαπάμε πολύ επειδή μας δίνει αυτοπεποίθηση και έχει τη μαγική ιδιότητα να αναβαθμίζει κάθε λουκ – ακόμη και τον πιο απλό συνδυασμό τζιν με t-shirt – από επιεικώς αδιάφορο σε άκρως εντυπωσιακό. 

Το oversize μπλέιζερ

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει outfit στον κόσμο που να μη γίνεται κομψότερο, αν ρίξουμε από πάνω το κατάλληλο oversize μπλέιζερ. Ειδικά αν πρέπει να σκαρώσουμε ένα χαλαρό και κομψό λουκ την τελευταία στιγμή, φορώντας απλώς ένα τζιν με ένα χαριτωμένο t-shirt ή ένα λιτό παντελόνι με ένα μονόχρωμο τοπ και τις αγαπημένες μας γόβες. Γι’ αυτό και δεν βλάπτει να έχουμε πάντα στην ντουλάπα μας μερικά στιλάτα μπλέιζερ στα σχέδια και τα χρώματα που αγαπάμε πιο πολύ.

Πηγή: brightside.me

v