Πίσω από τα tantrums των παιδιών κρύβονται καλές μαμάδες!

Πίσω από τα tantrums των παιδιών κρύβονται καλές μαμάδες!

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των γονιών είναι τα λεγόμενα tantrum των παιδιών. Ή, με άλλα λόγια, η υστερία που τα πιάνει ξαφνικά και αρχίζουν να φωνάζουν και να χτυπιούνται στα πατώματα. Και παρόλο που γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση των μικρών μας, νιώθουμε αμηχανία όταν μας συμβαίνει έξω από το σπίτι μας.

Λίγο τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, λίγο το «τς τς» που θα ψιθυρίζουν κάποιοι-για να τους ακούσουμε όμως!-  μας κάνουν να νιώθουμε ανίκανοι να χειριστούμε την κατάσταση και μας δημιουργούν και (επιπλέον!) ενοχές ότι κάτι δεν κάνουμε καλά.

Με αφορμή τις (κακοπροαίρετες) αντιδράσεις διάφορων αγνώστων, αυτή η μαμά δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ένα κείμενο στο οποίο με μια απλή φράση απενοχοποιεί όλες τις μαμάδες.

«Γεια σας. Θα ήθελα να πω κάτι και παρακαλώ να με ακούσετε. Πίσω από τα tantrums των παιδιών κρύβονται απίστευτες μαμάδες που ξέρουν να λένε ''όχι'' στα παιδιά τους, όταν χρειάζεται.

Ξέρετε αυτά τα ''όχι'' πλάθουν υπεύθυνους ενήλικες στο μέλλον. Ανθρώπους που ξέρουν από όρια. Και επειδή χρειαζόμαστε τέτοια άτομα στην κοινωνία μας, παρακαλώ, αντί να στραβοκοιτάξετε την μαμά που προσπαθεί να ηρεμήσει το παιδί της που χτυπιέται στο πάτωμα, χαμογελάστε της. Δείξτε κατανόηση.  

Δεν αφήνει το μικρό της να ουρλιάζει επειδή αδιαφορεί. Απλώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Να ξέρετε ότι αυτά τα ξεσπάσματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος και σίγουρα καμιά μαμά δεν το επιλέγει. Γι’ αυτό μην της συμπεριφέρεστε σαν να της λέτε ''τα 'θελες και τα 'παθες''! 

Μην κρίνετε! Σκεφτείτε ότι βάζει τα δυνατά της για να μεγαλώσει τα παιδιά της. 

Στηρίξτε την με ένα απλό χαμόγελο!»

Πηγή: popsugar.com

v